fredag 29 juli 2011

Lite på sniskanHärom kvällen hade jag bestämt mig för att göra sländebilder med vidvinkelobjektivet. Jag är aldrig bra på det där med att ha bestämt mig för vad jag ska göra innan jag går ut. Det blir väldigt sällan bra utan jag vill hellre vara mer spontan. Just den kvällen visade det sig att sista två dagarnas regn hade höjt vattennivån med en halvmeter så alla bra viloplatser för sländorna på växterna i vattenbrynet gick nu inte att komma nära utan vadarstövlar (som jag inte har). Strandkanten är slipprig, dyig och sluttar. Något dopp i dammens vatten ville jag inte vara med om.
Summa summarum, det blev ganska ont om bra bilder i kvällsblåsten. Här är en av de få som blev godkända vid min genomgång efteråt.

Åsa 27 juli 2011

6 kommentarer:

Jani sa...

härlig bild med fina färger och skärpa!

Hilda R.B sa...

Det var helt annerledes enn dine tidligere bilder. Synes du fikk det til. Synes også det er vanskelig med vidvinkel. Er så vant til makro, det blir en annerledes tenkning. Godt jobbet.

Birgitta sa...

Ja, det är en helt annan teknik med vidvinkel men spännande att byta objektiv ibland.
/Birgitta

Kristina Eriksson sa...

Att den lutar gör den bara bättre! Tycker det blir en rörelse i bilden som saknats om det varit en vanlig bild på en snäll slända som sitter still på ett strå... Har själv börjat testa vidvinkel (just köpt ett 10-24)o att tänka lite i andra banor o från andra perspektiv jag är van vid. Roligt! Fortsätt så även om du blir blöt om magen!

Birgitta sa...

Det finns mycket att göra med vidvinkel och mycket frustration när man börjar med den.
/Birgitta

Anonym sa...

Jag ser att du vidgat dina vyer (!) Kul att du fått med lite miljö. När du lutade kameran blev vassen diagonala, en bra effekt som håller hop bilden. Sedan störs jag nog av den sneda horisonten och funderar på hur bilden blivit om du skurit bort himlen?