torsdag 28 juli 2011

KluvenEmellanåt tar jag bilder som jag för några år sedan skulle ha slängt direkt. Nu kan jag finna glädje i dem och tycka att de ändå är något att ha. Fast kanske ändå inte riktigt ok, ja ni vet, varken eller. Som den här. Jag gillar den men samtidigt tycker jag inte att den håller måttet riktigt, fast jag kan inte slänga den. Knepigt så det blir till slut med känslorna.

Smålom, Knuthöjdsmossen juli 2011

13 kommentarer:

Anonym sa...

Känner igen det där...tycker den här bilden platsar alldeles utmärkt...speglingen är ju fantastisk!
Gillar!!

Steffe

Anonym sa...

Jag gillar bilden!
Även jag befinner mig i en liknande situation där gammla bilder nu kan få några extra "stjärnor" och komma upp över godkännande-linjen.
Jag har varit ute och "fotat" en del de senaste dagarna och kommit hem med bilder som jag spontant tycker om men som jag sen blir tveksam till för att de kanske inte håller måttet. Det lite nyare "glasögonen" gillar bilden men de där gamla glasögonen gör sig påminda om vilka kriterier som har gällt tidigare.
Det blir väl så när man förändrar (eller utvecklar kanske är ett mer positivt ord..)sitt bildskapande och bildseende.
Ha de´
MagnusJ

Anonym sa...

...men näh fy ...
Jag kan faktiskt stava egentligen.....det gick nog bara lite för fort i kommentaren ovan!
MaagnousJ

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Den bilden ligger väl verkligen i tiden...Själv kan jag tycka om alla sorters bilder,och en del måste ligga till sig ett tag.Alls ingen dum bild det här.

Cecilia Bergman sa...

Jag sätter nog min gräns vid om det "var meningen". Jag gillar bilder som nästan bara är konturer eller bara lite sudd. Men det skall vara meningen redan när jag tar bilden. Om meningen var skärpa vid fotoögonblicket så slängs bilden.

Jag gillar i vilket fall denna bild som du gjort, men jag kanske hade önskat ännu lite mer otydlighet.

Kristina Eriksson sa...

Kan du förklara för mig vilket mått som skulle hållas? Kanske fågeln lite mer till höger - men varför det egentligen???

Birgitta sa...

Tack alla för kommentarerna! Kompositionen, speglingen etc gillar jag men det är det där med oskärpan som gör mig tveksam. Jag skulle velat ha mer skärpa just på lommens huvud. Det gick så fort att jag inte fick till det riktigt trots rätt inställning, autofokus och beredskap för panorering. Hoppas det kommer fler chanser.
/Birgitta

Anonym sa...

Härligt att du inte kastat den här bilden för enligt mina "mått" håller den hög klass! -Bra jobbat!
Morgan

Birgitta sa...

Tack Morgan!
Kul att så många gillar bilden! Då har ni samma magkänsla som jag :-)
/Birgitta

Anonym sa...

Jag gillar bilden, men jag är nog benägen att hålla med Cecilia. Kanske ännu mer oskärpa skulle bli mer distinkt. Det känns lite precis som du själv säger, att du inte riktigt hann med, men bilden fungerar ändå bra, tycker jag//Veronika

Birgitta sa...

Tack Veronika. Det är väl så att antingen lite mer oskärpa (vilket iofs PS kan fixa om man skulle vilja det) men hellre mer skärpa (tycker jag).
/Birgitta

Gert Olsson sa...

Jag är benägen att hålla med om antingen eller när det gäller skärpan, men absolut inte fixad oskärpa i photoshop. Då slänger jag hellre bilden.
/Gert

Birgitta sa...

Ja, fast det var just det där med att slänga bilden som är så svårt.
/Birgitta