måndag 6 november 2017

SöderutVår resa startade söderut. Liksom de flesta som körde self-drive så tog vi resan genom landet medsols.  Det innebar att vi först njöt av främst landskapet och sedan träffade på allt fler djur ju längre norrut vi kom. Södern är mycket torrare än de norra delarna. Framförallt nu eftersom vi reste i slutet av torrperioden dvs under deras vår.
Våra första nätter tillbringade vi i Kalahari. Det var det första mötet med Namibias sand vilket är ett kapitel för sig. Maken säger att vi körde runt med halva Namibia i bilen och den andra halvan hade vi redan skottat ur.
Efter Kalahari åkte vi vidare söderut på vägen B1. Det är en av de få asfalterade vägarna i landet. Bara högst 20% av vägnätet har asfalt och de vägarna finns främst i den centrala delen av landet runt huvudstaden Windhoek.
En natt tillbringade vi sedan i Quiver tree forest. Jag ville fota de speciella träden och förutom bilderna som man oftast ser från träden i solnedgången så lekte jag lite med motiven. Ett av de resultaten är dagens bild. Kanske inte en traditionell "Birgitta-bild" men kul hade jag.

Inga kommentarer: