måndag 20 november 2017

Sista resanSista dagen av resan med vår bil gick till Windhoek och biluthyrningen. Ju närmare huvudstaden vi kom desto bättre blev vägarna, bilarna blev allt fler, mörka moln skymde solen och regnet skvalade emellanåt ner på bilrutan. Våren var på väg att övergå i sommar och med det kom regnperioden, riktigt tidigt i år dessutom. I vanliga fall brukar det inte börja regna innan december och det var fortfarande bara oktober. Invånarna var överlyckliga över regnet och åskan, vi var mindre glada. Fast jag måste erkänna att det var lättare att lämna landet i regnväder än i fint solsken. Konstigt va? ;-)

Sista kvällen tillbringade vi på en fin restaurang i huvudstaden. Riktigt lyxigt kändes det även om blixtarna kontinuerligt lyste upp himlen och åskknallarna och störtregnet överröstade all konversation.

Vi sov sedan trots ovädret skönt i mjuka hotellsängar innan vi dagen efter packade om våra väskor och tog oss till flygplatsen. Efter 25 timmar från dörr till dörr var vi hemma igen. Det var en fantastisk resa med ofantliga upplevelser och många minnen. Nu får vi börja planera vårt nästa äventyr!

Inga kommentarer: