söndag 11 juli 2010

Vilken morgon!
Inte kunde jag hålla mig borta från mossen i morse. Upp kl 03:30 igen men den här gången stannade min far hemma så jag fick åka själv. Det var otroligt lugnt och stilla när jag gick runt helt ensam därute i soluppgången. En sorts euforisk stämning kände jag i allt det vackra. Den här gången försökta jag koncentrera mig på fåglarna men dimman och ljuset tog tag i mig på nytt.

Detta är en av favoritbilderna från idag men jag är lite kluven till vilken version som är bäst. Har gjort den i både färgen som var i soluppgången och en svartvit bild. Givetvis är jag präglad av stämningen i ljuset och färgen från morgonen. Vilken tycker ni är bäst?
Smålom en julimorgon, Knuthöjdsmossen, Hällefors den 11 juli 2010

9 kommentarer:

cecber sa...

Jag gillar färgversionen bäst, morgonljuset är alldeles, alldeles ljuvligt!

Anonym sa...

Jag gillar färgversionen bättre. Ljuset kommer bättre till sin rätt i den sepiatonade färgskalan. 03,30 gäsp! ;)

Mats Andersson sa...

Härlig bild. Svårt att säga vilken som är bäst tycker jag - funkar lika bra båda två.
- gott att du börjat bli morgonpigg :-)

/Mats

Börje Rosell sa...

Gillar båda, men håller den sv/v längre?
/Börje

Anonym sa...

För mig blir valet den i färg annars försvinner en del av stämningen i bilden som jag tror att du vill förmedla? Har funderat lite på detta med färg resp. s/v vilket ärsvårt tycker jag. Jag brukar fundera på vad jag vill förmedla och hur det kommer fram bäst. För mig blir det oftast färgbilder för att färg är en del av upplevelsen för mig. När jag väljer s/v är det ofta för att bilden har något grafiskt över sig eller att fotosituationen varit sådan att jag tänkt i s/v redan vid fototillfället.
Välj den du tycker förmedlar din morgon bäst, en fantastiskt fin bild är det i vilket fall som helst!

/Anna

Birgitta sa...

Tack alla! Själv gillar jag definitivt den i färg bäst. Troligen för att den påminner så starkt om stunden på mossen.
Välkommen hit till bloggen, Börje!
/Birgitta

Anonym sa...

Otroligt vacker bild, den jag gillar mest är den i färg. Personligen har jag lite svårt för svartvita bilder. Bilden i färg har ju färger som är precis som en morgonstund ska vara..-guld!
Morgan

Birgitta sa...

Håller med dig om att morgonfärgen framför andra är guld. Det där med svartvitt försöker jag lära mig. Kan ibland vara fint.
/Birgitta

Stefan Pettersson sa...

Jag föredrar färg...bilden kommer mer till sin rätt då den visar gätgskiftningarna bättre i ljuset...dimman kommer fram så fint!

Steffe