söndag 25 juli 2010

Linnéan och döden


En bild från Trollsjön, Mullsjö en tidig morgon i juli. Hade bestämt mig för att göra en ljuv bild på Linnéor. Kröp omkring i skogen för att få till något bra. Mitt i allt ser jag en konstig bula på en blomma i bakgrunden och när jag zoomar in fick jag en helt annan känsla. Så nära det är mellan liv och död.
Den här bilden blev en av bubblarna i tävlingen Veckans bild på Terje Hellesös blogg . Tack Terje, det känns verkligen roligt!

5 kommentarer:

cecber sa...

Vacker bild som jag kommer ihåg fårn kursen :0) Jag gillar hur det övre ljusa hörnet kontrasteras mot det nedre mörka, det förstärker budskapet.

Anonym sa...

En vacker bild som leder till eftertanke och som gjorde sig mycket bättre i stort format.
/James

Anonym sa...

En stark bild! Stark symbolik! Och riktigt bra!

//M

Niklas sa...

Har ju varit "borta" ett litet tag. Ser att du har publicerat mycket svartvitt. Något du fastnat för? Jag tycker oftast svartvita bilder på blomster fungerar väl då man förutsätter färg på dessa. Men om blomman är välkänd som denna kanske inte färg behövs? Vi vet ju hur den ser ut. Vad tycker du själv?

Bra bild i alla fall..

Birgitta sa...

Tack för alla kommentarerna!
Cecilia och James: Ja, detta är en av mina favortier från kursen. Jag tror att de flesta bilder gör sig bättre i stora format.
Malin: Kul att du gillar den och ser symboliken!
Niklas: Under fotokursen i Mullsjö fick jag rådet av Terje att testa svartvitt också eftersom många av mina bilder ligger i det nästan monokroma. Just nu pågår denna test och jag börjar förlika mig med svartvitt också. Kan vara riktigt spännande ibland. Den här bilden ger inte alls lika stark känsla i färg.
/Birgitta