lördag 14 maj 2011

Nykläckt sländaÅrets första sländor såg jag i dag nere vid vår gemensamma damm. Dels en flygande flickslända som jag inte hann få någon bild på. Strax efteråt får jag plötsligt syn på en slö slända i grässluttningen. Den sitter och torkar vingarna med resterna av sitt "skal" fortfarande fäst vid ena vingen. Strax efter blåste skalet loss men det tog ett bra tag innan vingarna var tillräckligt torra för att flyga med. Det gillade jag för det gav mig flera möjligheter till bilder även om utrymmet var begränsat och jag flera gånger höll på att få årets första simtur.

Dammen har visat sig bli en guldgruva. Förutom sländorna och skräddare finns mängder med grodyngel.  Det syntes inte till någon fisk där ännu så det finnas nog chans för grodbilder också. Snokarna har jag inte sett men de lär komma tillbaka igen i år.

7 kommentarer:

Sven Magnusson sa...

Spännande med en plats att lära känna och återvända till. Och spännande att komma in i utvecklingen av en ny slända. Snyggt!

Kristina Eriksson sa...

Fint! Dom har kanske just kläckts? Gick 4 timmar i dag runt vatten utan att se mer än en slända o den hade bråttom!

Bengts fotoblogg sa...

Jättebra bild, vilken skärpa!

Hilda R.B sa...

Oi, disse har jeg også leita etter. Men du har funnet dem! Flott bilde av den. Ha en god helg videre til deg.

Fjällripan sa...

Jättefin bild! Vad roligt att se den nykläckta sländan.
Jag länkar till dej med :)

Anonym sa...

Skön bild och sköna färger!!! Den här bilden ger mig sköna sommarföraningar!!! Vi har också en sländdamm att se till. Dags att gå upp till den!!!

:) Lasse

Anonym sa...

Häftig bild...aldrig sett sånt!

Steffe