onsdag 27 januari 2010

Telefonmöte


Nu har jag suttit i telefonmöten i nästan tre dagar och tittat ut genom fönstret på en buske. De första två dagarna var vädret bra och jag längtade ut. Dessutom har jag hängt en talgboll i busken utanför fönstret och den var välbesökt av talgoxarna. Vad göra? Jag ville ju ha fler fågelbilder också...

I en paus mellan de första två mötena igår riggade jag upp kameran på insidan av fönstret. Stativ och fjärrutlösare. Alla inställningar klara, bara att trycka av. Krävde inget annat och kunde skötas under pågående möten!

Nu har jag flera suddiga bilder på talgoxar! Skärpeinställningen var visst inte perfekt. Eftersom jag inte kollade alls vad jag fotograferade utan bara knäppte när det rörde sig i busken så var det kul att se på dem i går kväll. En och annan kan nog användas. Som den här till exempel.

Riggade upp alltihop igen i morse inför dagen möten men eftersom det började snöa tidigt blev rutan snart helt våt och inte en bild blev tagen. Man kan ju inte lyckas varje gång...

4 kommentarer:

Niklas sa...

Hehe, ja så kan man ju också göra! Inga sett är dåliga, när det gäller skapandets ädla konst!

/Niklas

Birgitta sa...

Ja, ibland får man ta till lite drastiskta metoder!
/Birgitta

Anonym sa...

J-klar vad jag garvade när jag läste detta :))) Ett klockrent tips till oss fotograferande kontorsråttor som måste hålla oss inomhus under de ljusa timmmarna. Det gäller att ha en tyst kamera bara så att de andra inte hör klicket ;)

Birgitta sa...

Ja, alla sätt är bra utom de dåliga!Men får jag chansen igen ska jag ställa in skärpan bättre och klättra upp och kolla den i pauserna.
/Birgitta