fredag 1 januari 2010

Nytt årtionde


Så fort åren går. 10 år sedan millenieskiftet har försvunnit på ingen tid alls. När man ser alla sammanställningar av vad som hänt under den tiden så känns det som om det var i går, eller i alla fall förra månaden mycket hände. Dessutom säger den äldre generationen att det bara kommer att gå allt fortare. Jag börjar tro på att ju äldre man blir desto mindre procentuell del av ens liv utgör ett år och därför upplevs det som allt kortare.

Nytt år betyder också många tankar om vad det nya året ska innehålla. Lite av en mental rening och framtidstro. Som på gamla bilder där det nya året framställdes som ett nyfött barn och det gamla året som en åldring.

Dagens bild är två år gammal. Det är en bild som jag haft liggande och inte riktigt kunnat bestämma om den är ok att visa eller inte. Samtidigt har jag alltid i tankarna återvänt till den. Den betyder mycket för mig. Symboliserar livet som har kraft även i tuff omgivning.

6 kommentarer:

Terje sa...

Jag gillar bilden! :) Och den innehåller mycket av tankar och funderingar. Något nytt, spännande och oförstörd är på väg att starta. :)

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig Birgitta! :)

Anonym sa...

Måste instämma med dina funderingar kring den flygande tiden. För när jag tänker på hur fort de senaste tio åren passerat,och sen inser att om lika många år är jag xx år gammal. Då förstår jag att jag måste skynda mig att ta bliden med stort B om jag någonsin skall få det gjort.
Önskar dig en god fortsättning på det nya året.

Bo Strömberg sa...

Instämmer med "föregående talare"...bilden väckr tankar och är mycket vacker!
En riktigt God Fortsättning önskar jag dig och jag hoppas få se många av dina fina bilder under 2010!
Bosse

cecber sa...

Fin bild! Sitter också och funderar över mitt nya år och vad jag vill att det skall innehålla. Det är bra med sådana skiften ibland när man får stanna upp och tänka lite. Sen rusar ju allt på i samma takt ändå förstås.

Anonym sa...

Tänk om de 10 åren framför en skulle kännts lika betydelse fulla när man var 20. Men med ålder kommer insikterna. Det finns väldigt många tolkningsmöjligheter i bilden, en mycket vacker känslofull bild.

Birgitta sa...

Tack för alla snälla kommentarer! Känns skönt att ni gillade bilden eftersom jag inte riktigt vågat tro att andra skulle gilla den lika mycket som jag gör! Ibland blir bilder väldigt subjektiva.
God fortsättning till er alla!
/Birgitta