lördag 9 januari 2010

Once in a lifetime
Jag har tillbringat dagen i Vadstena. Det har varit en dag som jag aldrig upplevt tidigare och kanske inte kommar att uppleva mer i livet. Hela strandpromenaden vid Vättern var inhöljt i ett rejält tjockt rimfrosttäcke. Flera centimeter tjockt! Solen sken, himlen var blå och temperaturen pendlade mellan -13 till -20. Det var så vackert och otroligt mäktigt så alla bara gick omkring och njöt. Alla människor pratade med varandra om hur otroligt detta var. Svenskarna som normalt sett inte hälsar på varandra delade alla denna upplevelse. Vi var många som stod med kameror av alla de slag i händerna. Dessutom rullade under förmiddagen också dimman fram och tillbaka. Ja, det var en riktigt annorlunda upplevelse. Jag har inte hunnit titta igenom bilderna helt ännu. Här kommer i alla fall två av dem. Det lär bli fler!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ser underbart vackert ut! Gillar speciellt den första bilden för att grenarna bildar ett så vackert mönster i rimfrost och snö.

/Anna

Gert Olsson sa...

Härligt, härligt. Befinner mig själv i är Småland,Östergötland för att fotografera jätteträd - perfekt, träden är som smycken i ett glittrande landskap. Jag njuter!!!
/Gert

Vasaloppsamatören sa...

Ja visst var det alldeles underbart vackert.
När jag körde hem blev jag helt hänförd av det vackra frusna landskapet, trädens nästan ofattbara skönhet.
Thomas (Tommys bror)

Anonym sa...

Ja, dina bilder vittnar verkligen om den upplevelse som du beskriver. Jättefint, Birgitta. Den första med rönnen eller är det oxeln blir lite av en favorit hos mig.
Vinterhälsningar Tomas

Birgitta sa...

Tack så väldigt mycket för era kommentarer alla fyra! Det var en sagolik upplevelse som sitter i ännu!
/Birgitta

Anonym sa...

Ja visst är det vackert när allt ligger inbäddat och dimman (kölddimman) som rullar in. Det är så vackert att det gör ont i en när man ser det. Fast trots detta vackra, så längtar många till våren. :)

Fina bilder med så fin färgskala!

//Malin Hellesø

Bo Strömberg sa...

Mycket vackra bilder...och heter man Birgitta skall man förstås plåta i Vadstena!!!
Bosse

Birgitta sa...

Tack Malin och Bosse! Känner mig inte så helig men det var kul att bo på Klosterhotellet!
/Birgitta