tisdag 17 november 2009

Kaktusstudier











Två varianter på studier av kaktusar. Vilken gillar du bäst?

3 kommentarer:

Bo Strömberg sa...

Hej - jag gillar båda men den översta är extra spännande och kan tydas på flera sätt...alltså blev den min favorit! Gillar den väldigt mycket t o m!
Bosse

Ove Gustafsson sa...

Hej Birgitta
Gillar dina kaktusbilder men den undre bilden tycker jag är något bättre.
Tackar för dina kommentarer om mina fågelbilder. Den renare bilden på min egen blogg är mera avskalad och på ett sätt mera konventionell. Den andra bilden med den mörka inramningen tilltalar mig på ett annat sätt. Håller med om att den är rörigare men också något mera bild för mig. När jag tänkt på din kommentar, vilket jag gjort så fick jag lust att skriva mera eventuellt ett inlägg om hur jag ser på bilder. Detta för att definiera för mig själv vad jag vill med bilder som jag själv gör och hur de bilder jag tycker är riktigt bra ser ut. Men som så ofta så tar jag mig inte tid att formulera mig, eller så är det så att rädslan är förstor. Kanske kärleken till bilden är för liten eftersom någon skrev att kärleken fördriver rädslan. Nå ikväll är det för sent med långa bildbetraktelser.
/Ove

Birgitta sa...

Hej båda och tack för era kommentarer!
Ove, som du ser är alla tankar om bilder personliga vare sig det är ens egna blider eller andras. Bo och du tycker t.ex. helt olika om kaktusbilderna.Det du uttrycker i din kommentar uppfattar jag som samma känsla som jag beskriver till min bild i augusti, Färgklick. Läs gärna det inlägget, kanske känner du igen dig. Om jag minns rätt så fick jag då en kommentar av Magnus att han kände likadant. Det är som Terje ofta säger att "Mina bilder är mina" och det viktigaste är vad vi själva känner för dem. Vad andra tycker är deras känsla (men väldigt spännande att höra tycker jag). Det jag upplevde när jag startade bloggen var att jag passerat steget att våga stå för mina egna bilder oavsett vad andra tycker men genom kreativa-bloggen också våga stå för mina egna åsikter om andras bilder.
Så, jag tycker att bilder är något mycket subjektivt och ingen åsikt är fel. Det gillar jag!
/Birgitta