lördag 9 april 2016

Liket vid groddammenTog en kort tur i det vackra vädret ut till Tjolöholm för att leta grodor. I den vanliga pölen fanns det grodägg men ingen groda syntes till. Detta trots att jag låg stilla vid strandkanten i en halvtimme. Undrar om de redan har lekt färdigt för i år?
Vad som däremot fanns var promenerande människor på stigen en bit bort. Det är konstigt hur olika människor beter sig. De flesta såg mig inte. Några frågade om allt var ok med mig eftersom jag låg så tyst. Andra tog upp sin mobil för att ta en bild av mig innan de konstaterade att det inte var någon fara med mig. Vad skulle de med de bilderna till? Var de kanske på jakt efter någon sensationsbild av "liket vid groddammen"?
Trött på att agera död modell och i avsaknad av grodor gick jag lite längre upp i backen där vitsipporna nu blommar för fullt. Konstigt att det nästan varje år blir så att jag vill ta några bilder till på dessa vårblommor. Kan ju vara så att det kanske blir någon annorlunda just i år än alla jag tagit tidigare vårar?

2 kommentarer:

Peter sa...

Vacker bild !
Din historia känner jag igen. En gång när jag låg och fotograferade tussilago kom det fram två damer som trodde jag var onykter eftersom jag låg där i diket :-)

Hans-Ove sa...

Har råkat ut för samma fenomen. Ibland har jag min fru med mig som kan tala om för folk att jag inte trillat utan bara är lite konstig.
Visst är det märkligt med vitsippor. trots att man fotograferar dem varje år kan man inte låta bli. Kanske jag tar BILDEN i år.