tisdag 19 augusti 2014

Tjugotvå sekundmeter och regnDet var helt underbart ute vid havet i dag! Regnet öste ner, vinden rev och slet i både mig och kameran, stativet flög i väg och vågorna var ibland stora som hus. Tyvärr ser de alltid mycket mindre ut på bild än i verkligheten.
Vi naturfotografer är allt bra konstiga som älskar alla sorts väder bara det går att fota i. Just i dag var det svårt att få till det, det erkännes. Jag har i vanliga fall emellanåt svårt att hålla reda på mig själv, stativ och kamera med telet på när jag går på klipporna och i styv kuling var det nästan omöjligt. Måste sett ut som om jag stapplade fram. Vindbyarna slet i kameran så någon finskärpa var inte att tänka på. Startade med stativet men det såg ut som en helikopter när det seglade i väg och landade i ljungsnåret innan jag ens fått fram kameran (det är helt, tack och lov). Efter en stund gick jag över till att använda klipporna som stativ, kontinuerligt torka av objektivet från regn och skum och försöka fånga vågorna.
Det var en trött men lycklig fotograf som återvände hem efter närmare två timmar i stormen. Nu hänger allt på tork och jag ser fram emot att dyka vidare i bilderna när jag torkat.

Näsbokrok 19 äug 2014

3 kommentarer:

Kerstin Östbring sa...

Friskt vågat - mycket fint resultat!
Det var modigt av dig att ge dig ut i det hemska vädret, fast det är förstås då man kan få annorlunda och dramatiska bilder. Snygg figur i vågskummet!
/Kerstin

Fjällripan sa...

Snyggt foto! Häftigt med så stora vågor och starka vindar! :))

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Det är ju ofta så att när det är som jobbigast att ge sig ut som man kan få dom bästa bilderna.Här fick du bra betalt för ditt slit!