söndag 26 augusti 2012

Vilken av dom?


När jag gör i ordning bilder har jag ofta att utgå ifrån olika varianter. Ibland blir jag väldigt tveksam om vilken bild som bäst återger motivet. Som här. Vilken av dem tilltalar flest betraktare? Vilken gillar ni besökare bäst?

Näsbokrok maj 2012

12 kommentarer:

Morgan sa...

Att välja bilder är inte så lätt det håller jag med dig om. Men om jag skulle valt bild så skulle jag valt "landskapsvarianten" alltså den liggande. Personligen gillar jag landskapsbilder på det hållet, tror det har att göra med att jag gillar "bredare" bilder på denna typ av motiv. -Fina bilder båda två!
Morgan

Sven Magnusson sa...

Den liggande upplever jag som mer harmonisk. De liggande klipporna får mer utrymme, molnen breder ut sig åt båda hållen och vattnet kommer från sidan. Allt är ju egentligen liggande. Men den stående har en annan kraft, den skaver eftersom den egentligen borde ligga ner... Och ibland ska en bild vara lite ofärdig, där ska finnas plats för ögat att själv fylla i det om fattas. Men bäst - de har en kraft båda två och jag fegar ur beslutet. :-)

Anonym sa...

Den liggande bilden är solklar för mig. Den övre tycker jag hade fungerat om du hade haft mindre himmel och mer förgrund med. Jag gillar dem på det viset. Kanske är en smaksak. I övrigt tycker jag molnen är suveräna. Ha en fin söndag.

Anonym sa...

Båda är fina. Men min favorit är den liggande med den höga horisonten. Den har större sug in i bilden av strandlinjen. Snyggt kamerajobb, Birgitta!

Cecilia Bergman sa...

Jag tycker att båda är bra men att den liggande innehåller mer dramatik med den stora förgrunden.

Kent Johansson sa...

Hej!
I den stående bilden delar horisonten den mitt itu. Det brukar då bli ett resultat som förlorar i längden. Den andra har en höghorisont vilket hjälper till att dra betraktaren in i bilden. Skulle jag valt är det den liggande. Men, Birgitta, båda bilderna är fina.

Kristina Eriksson sa...

Håller med de föregående talarna Den stående känns som om jag måste ta en kullerbytta upp på berget innan jag kan ta mig vidare

Birgitta sa...

Tack för alla era kommentarer! Spännande att höra hur ni resonerar. Själv är jag fortfarande kluven
/Birgitta

Hilda R.B sa...

Hei!
Begge bildene var så fine. Jeg likte veldig godt det første.
Hilda

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

brukar inte vara så förtjust i stående format,speciellt inte landskap,men just idetta fall vinner faktiskt den första.

Birgitta sa...

Tack hilda och Janne! Kul att få anhängare också till den ståe de bilden.
/Birgitta

Fjällripan sa...

Fastade direkt för den första, men vid närmare anblick...kanske den andra...svårt val, jag säjer bägge! :)