fredag 10 augusti 2012

En ny upplevelseJag brukar säga att det finns ont om däggdjur som inte är husdjur i närheten av oss. Några rådjur och en räv (som jag aldrig träffat). Däremot har jag hört talas om att det finns skär med hundratals sälar på men jag hade aldrig varit där. Någon enstaka säl har jag sett i havet men inte hundratals.
I går blev det ändring på det. Jag följde med min man ut till flera skär alldeles i närheten dels under dagen och dels på kvällen. Nu kan jag bara konstatera att det där med hundratals sälar är verkligen sant! Det gungade rejält så jag mådde illa men vad gjorde väl det. En hel del bilder tror jag att det blev av mina över två tusen exponeringar även om de flesta får gå i soptunnan. För att få det hela att fungera blev det en hel del serietagningar där fokus hela tiden flyttade sig från havet till himmelen och däremellan fastnade på sälarna. Inte lätt i en båt i sjögång som sagt.

Knubbsälar, Åsa 9 aug 2012

6 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Häftig upplevelse förstår jag,har jag själv aldrig varit i närheten av,gäller att ta vara på det som finns i närheten.

Anonym sa...

Spännande upplevelse och i alla fall en fin bild!

Anonym sa...

Roligt med lite nya bilder. Och sälarna ser ju nöjda ut när de fått SÄLllskap...
/Martin :-)

Framståendesidan sa...

Jättefina sälar! Så är det i verkligheten, dvs att inget går spikrakt, Mvh /Anders

Fjällripan sa...

Men så härligt att se. Så många! Ja det är inte lätt att ta bilder i en gungande båt...:)

Ann sa...

Häftigt att du lyckades få så bra bilder! Jag var på Storö vid kosteröarna och såg massor med säl men för långt bort och för litet objektiv! Ett jättegrattis till dina lyckade bilder! / Ann