söndag 12 juni 2011

LjusetFör mig är en av de viktigaste komponenterna i mina bilder ljuset. Allt som oftast märker jag att motivet har en sekundär roll och ljuset är det jag vill framhäva. Ofta tänker man kanske på morgon- och kvällsljuset. Det där mjuka, gula som ger en glöd i bilderna. Lika ofta kan det vara ljuset som silar ner genom lövverket i ex bokskogen eller bland blommorna på ängen. Det viktigaste tycker jag är hur ljuset presenterar sig, återger sig i naturen.
I den här bilden var jag visserligen på jakt efter sländorna i dammen men det var i slutändan ljuset som blev mitt huvudmotiv som jag ser det. Att det kombinerades med en slända var en bonus.
James skrev på sin blogg att om man hittar sländorna när de satt sig för kvällen så kan man flytta på dem. Jag tror att de skånska sländorna är mer medgörliga än de halländska... Eller också var jag inte ute tillräckligt sent i går kväll. Får göra ett nytt försök igen om jag då kan slita mig från ljuset.

2 kommentarer:

james sa...

Vi åttatiden har de satt sig till ro för natten, men man får leta efter dem nere i det höga gräset. Det är lätt att ta dom över de hopfällda vingarna och placera dem på lämpligt fotoställe. Visserligen förflyttar de sig lite på strået men de tar aldrig till flykten. Lycka till!
/JAMES

Kristina Eriksson sa...

Fint ljus i bilden!
Kom upp hit här är ett besynnerligt ljus hela dygnet! Saknar det sneda morgon- o kvällsljuset vilket inte blir bättre av att molnen hela tiden suddar ut alla ljusriktningar.