tisdag 29 mars 2011

Migrationen
Efter att ha väckts vid 4-tiden på morgonen av lejonvrål utanför vår bungalow begav vi oss på förmiddagen vidare mot Serengeti. En del av resan gick på kanten av Ngorongorokratern men hit skulle vi återvända. Vår lodge låg på en höjd med milsvid utsikt inne i själva Serengeti så det blev som en safari även på vägen dit.
Under våra dagar i parken såg vi mängder med djur. Den största upplevelsen var nog ändå att se de stora flockarna av gnuer som nu när regnet kom återvände in i parken. Det var inte den riktigt stora migrationen men ändå så många tusentals djur som förflyttade sig att det kändes mäktigt. Med dem följde givetvis de stora katterna. Vi såg till exempel lejon, leoparder, geparder men även hyenor, zebror, giraffer, buffel och mängder av olika fåglar.
Men, som sagt, största upplevelsen var absolut migrationen.

Serengeti 20 mars 2011

6 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår att minneskorten blev fyllda med sådan tillgång på motiv. Den svartvita rörelsebilden är en riktig fullträff.
/James

Hilda R.B sa...

Så stilige bilder. Det siste var utrolig flott! Artig å få se bildene fra turen.

Anonym sa...

Hallå där...du har varit ute och rest ser jag...va trevligt och fina bilder...den på svartvita här var ju en riktig höjdare!!
Ser fram mot mer bilder!!

Steffe

Kerstin sa...

Fantastiskt fina bilder, Birgitta! Jag instämmer med de andra att den svartvita bilden har det där lilla extra, förstår att du har haft en spännande semester!
/Kerstin

Anonym sa...

Vilket äventyr, och vilken bild! Helt i min smak :D

Anonym sa...

De sv gnubilden är i mina ögon en riktig fullträff ... direkt till canvasen !!! Ha de´ Thorsten