måndag 28 mars 2011

Babianens blickSafaritur eller game-drive som det kallas innebär att man kör mycket långsamt i en nationalpark och spanar efter vilda djur. Taket på bilen är oftast uppfällt så man kan stå upp. Chaufförerna försöker alltid ställa bilen så att det är så fri sikt som möjligt till djuren vare sig de är just bredvid vägen eller en bit bort. Det innebär att de flesta bilder nog skulle kunna klassas som artbilder snarare än det jag normalt menar med "naturbilder". Det blir en utmaning i sig att variera bilderna för givetvis är det svårt att be chauffören stanna bakom ett träd eller liknande. Alla i bilen är ju inte fotografer.
De första bilderna på varje djur blir därför alltid de "vanliga" men inget ont om dem. Givetvis vill jag ha dem också. Variationen blir ett led i utvecklingen som fotograf. En blick från en anubisbabian kan ju vara nog så uttrycksfull.

Lake Manyara 19 mars 2011

6 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Inget fel med "vanliga" bilder,den här tycker jag var riktigt bra.

Kristina Eriksson sa...

Den ser ut att posera lite innan det kan vara dags för bus igen....Blir dom färdiga snart med det där knäppandet?
Fin bild

Cecilia Bergman sa...

"Vanliga" bilder är väl också helt ok, allra helst när man är på ett ovant ställe med ovana motiv. Du verkar ha haft en trevlig resa och det måste vara härligt att se alla djuren även om man inte själv kan välja fotovinklar!

Åke sa...

Ett riktigt bra porträtt där du lyckats fåna personligheten hos babianen! :)

Åke sa...

Fånga ska det såklart vara!

Niklas sa...

Härlig bild! Man ser verkligen hur de tänker och analyserar sin samtid :)

/Niklas