fredag 5 februari 2010

Tack Terje!


Idag mår jag riktigt bra och egentligen är det Terjes förtjänst. Han är en sådan bra pedagog och inspiratör som alltid ger bildkritik på precis rätt nivå till alla. Inspirerar till fortsatt utveckling och ger utmaningar anpassade till vars och ens förmåga och kunskap. I samband med sommarens fotokurs i Mullsjö undrade han varför jag inte haft någon utställning och tyckte att det var dags. Jag som inte ens vågat visa mina bilder utanför kursen! Skulle aldrig kommit på idén själv.

Mitt första steg mot detta mål var att börja lägga upp bilder i Kreativa-bloggen. Det har gett mig väldigt mycket under de gångna 8 månaderna. Redan i juli startade jag, med hjärtat i halsgropen, också en egen blogg. Här har nu räknaren just slagit om till över 9000 besökare! Min egen utmaning blev att under ett år lägga ut minst en bild om dagen. Nu passerar jag 200 dagar! Många, många har kommenterat mina bilder. Tack till er alla!

Tillbaka till Terjes utmaning, utställningen. I dag hängdes bilderna till min egen första utställning "Nio gröna och en röd"! Den är i receptionen på företaget Carema i Solna. Under 4 veckor kommer de 10 bilderna på sländor att hänga där. Känns helt otroligt men väldigt, väldigt roligt! Och, TACK Terje! Utan dig hade jag aldrig vågat!

12 kommentarer:

Magnutti sa...

Birgitta,
Lycka till med utställningen !
Det hade varit väldigt roligt om du kunde lägga upp bilderna för utställningen här på bloggen. Jag är sååå nyfiken på bilderna.

PS. ta en koll på din hotmailadress, DS

//MagnusJ

Anonym sa...

Lycka till!
Spännande att visa upp sina bilder i en annan miljö för människor som kanske har andra ingångar till det här med konst och natur och foto. Hoppas att du får möjlighet att vara där och lyssna (eller tjuvlyssna) på vad de ser i bilderna!

/Anna

Margareta S sa...

Lycka till Birgitta!
Fyndig titel på din utställning - bara det väcker min nyfikenhet. För långt till Solna - får vänta på att de kommer här eller på din blogg - för det gör de väl?
Fascinerande med närbilder på sländor - vilka vackra blå ögon du fångat på din häftiga bild!
/Margareta

Birgitta sa...

Tack alla för lyckönskningarna! Det hela är väldigt spännande. Jag har "spioner" ute i form av receptionspersonalen så jag får höra med dem emellanåt vad som sägs. De gillade bilderna väldigt mycket!
Alla bilder utom en finns under fliken "Insekter" uppe till höger här på sidan.Sju av dem med grön bakgrund på flicksländor och den röda är den riktigt nära bilden av en trollsländas ansikte med "skägg". En grön bild saknas, ska minska ner den och lägga ut den senare här också.
Tack alla för ert stöd. Utan det hade det aldrig blivit något!
/Birgitta

Terje sa...

Jag tackar så myecket för dessa fina ord Birgitta! Du fick mig att rodna fullständigt!

Sedan vill jag lyckoönska dig med din utställning och hoppas du får många fina kommentarer till bilderna! :)

Sedan är det väl också snart dags för en större utställning på hemorten...

Ska bli spännande att få se någon bild från själva utställningen här i bloggen.

Ska bli spännande att nu få se fortsättningen också (ja, jag blir aldrig nöjd - det vet du...) :))

Birgitta sa...

Tack för lyckönskningen Terje! Som jag redan sagt, utan dig hade det aldrig blivit något. Kunde väl tänka mig att du skulle komma med en ny utmaning ;-) Får jobba vidare med den! Nu vet jag ju att jag vågar.
/Birgitta

Birgitta sa...

http://terjehelleso.wordpress.com/2010/02/07/tack-birgitta/

Anonym sa...

Som sagt - LYCKA TILL !!! hoppas vi med tiden får se lite här påbloggen , om man nu inte har vägarna förbi Solna ! Ha de´Thorsten

Anonym sa...

Kul att höra att du tycker det går framåt. Det är ju det som är det allra viktigaste.
Hoppas även jag på att positiva omdömen om utställningen når fram till dig.
/Tomas

Gert Olsson sa...

Grattis till din utställning! Det var väl på tiden!
/Gert

Mats Andersson sa...

Härligt! Och grattis. Kul med din utställning!!!

/Mats

Birgitta sa...

Tack alla! Ja, visst är det skönt att det äntligen blev av att klara av utmaningen!
/Birgitta