lördag 1 augusti 2009

Blåbärsöga
Återvände till Tjolöholm och dammen där. Det var väldigt lugnt och skönt under några förmiddagstimmar innan parken fylldes av folk framemot lunch. Sländor, flugor och fjärilar var lite morgonstela så de hann fastna i min kamera när jag klev runt i snåren. Det kommer fler bilder. Jag känner att jag fortfarande exprimenterar med skärpedjup, kompositioner m.m. Den här bilden är ett försök till något helt annat än jag gjort tidigare (gör sig bäst i förstoring).

1 kommentar:

Birgitta sa...

Från 21kreativa26-bloggen:

Magnutti sa...
Kanonbra bild tycker jag!
Skärpan sitter perfekt och "oskärpan" förstärker detta ytterligare.
Jag störs lite av att benet nere i vänstra hörnet har hamnat inom skärpedjupet. Kanske skall du prova att beskära bort detta för att få en ännu bättre bild?
Vad har du använt för bländare, tid, objektiv etc..?-Fick du till skärpan på ögat utan stativ ?

Snyggt jobbat!
//MagnusJ

den 1 augusti 2009 23:48
Birgitta sa...
Tack för kommentarerna! Ska testa idag hur det blir när jag tar bort mer av benet. Just där har jag redan skurit bort ett irriterande grässtrå men det borde gå att ta mer. Håller med dig om att det kan höja bilden.
Jag har använt mitt Tamron 90 mm makro och körde hela dagen på frihand för att träna det(även den andra bilden på min blogg är frihand). Övriga värden: F/8, 1/500 och ISO200.
/Birgitta

den 2 augusti 2009 09:40
Ove sa...
Mycket bra bild. Bra är även den som du har på din egen blogg. Nästan bättre med skuggan. /Ove

den 3 augusti 2009 22:44
Mats Andersson sa...
Helt klart; snyggt!

/Mats

den 5 augusti 2009 21:42

Skicka en kommentar