torsdag 27 augusti 2009

Solnedgång
Inte en helt vanlig solnedgångsbild. Det blev dramatiskt när solens strålar färgade granarnas stammar som om de brann.

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Som ni vet brottas jag fortfarande med att reda ut för mig själv vad som är för lite resp. för mycket oskarpt för mig. Den här är på gränsen och även om jag gillar bildens färger och motiv så tycker jag att den är lite för oskarp på de främsta träden, skärpan ligger längre in. Hade önskat att jag använt en mindre bländare just här. Men, kul att se hur andra uppfattar den!

Birgitta sa...

Från 21kreativa26bloggen:

Viktor sa...
Jag gillar kontrasterna mellan de kalla och varma stammarna. Jag är lite osäker på skärpan. Hade nog önskat en skarpare bild eller en med lite mer kreativ oskärpa. I denna bilden känns det som om fotografen har missat att sätta skärpan 100.
/Viktor

den 27 augusti 2009 21:02
Martin sa...
För mig är detta kreativt. Solnedgångar har man ju sett i alla varianter, men att vända sig om och ta åt andra hållet är inte lika vanligt. Effektfullt när det varma ljuset inte någ över hela bilden och skapar en djupkänsla för mig.

den 27 augusti 2009 22:01
Mats Andersson sa...
Tycker också kontrasten mellan de grå och röda stammarna är rätt häftig.
- såg det inte först, men Viktor är nog trots allt rätt skarpsynt... :-)
- Men som sagt - en häftig bild ändå.

/Mats

den 27 augusti 2009 22:03
Birgitta sa...
Tack för era kommentarer! Lade ut bilden dels för att jag tycker att den är skön i färgerna men också för att se om det blev kommentarer om skärpan. Den delen ville jag inte styra genom att skriva ut det i går. Som ni vet brottas jag fortfarande med att reda ut för mig själv vad som är för lite resp. för mycket oskarpt för mig. Den här är på gränsen och även om jag gillar bildens färger och motiv så håller jag med Viktor om att den är lite för oskarp enligt mitt tycke på de främsta träden, skärpan ligger längre in. Hade önskat att jag använt en mindre bländare just här. Men, kul att se hur andra uppfattar den!
Det är en av de bitar jag gillar bäst med den här bloggen, att vi kan diskutera bilderna! Sen njuter jag väldigt mycket av att se allas bilder.
/Birgitta

den 28 augusti 2009 07:44