tisdag 21 juli 2009

Hula-hula humla


Nu är jag tillbaka hemma (efter en vecka med stug-reparation i Bergslagen) och går igenom senaste veckans bilder. Det blev inte så mycket tid till användning av kameran och det mesta visar att jag snöat in på makro. Just nu är det insekter och delar av insekter som fastnar på mina bilder. Här är en humla med bastkjolen på. Inte visste jag att en del av dem har en sådan. Det är fascinerande att komma så nära insekterna i lite ovanliga vinklar och upptäcka nya detaljer. Kanske är det kreativt på sitt sätt?
/Birgitta

1 kommentar:

Birgitta sa...

Från 21kreativa26-bloggen:

Mats Andersson sa...
Visst är det kreativt!
- Jag gillar färgskalan.
/Mats

den 20 juli 2009 23:01
veronika sa...
Jag tycker som Mats. Färgskalan är underbar. Hur länge fick du kämpa med denna humla för att få den att fastna?
Ja kreativt är det verkligen, och hårt arbete inte minst
/Veronika

den 20 juli 2009 23:09
james j sa...
Härlig humlebild.
Efter att ha sett en bild av Terje på en flygande humla blev det en utmaning att lyckas själv. Kan säga att efter över 400 försök är jag ännu inte nöjd. Bilden finns på min blogg om du vill se resultatet.
/James

den 21 juli 2009 10:16
Birgitta sa...
Tack för alla kommentarer!
Ja, såg din humla James på bloggen och är imponerad. Jag har inte avsiktligt försökt mig på den flygande varianten ännu. Just nu övar jag mig på att få till mina insektsbilder på fri hand med makroobjektivet. Det krävs en hel del exponeringar innan jag tycker att det duger något till. Dessutom är de ju svårregisserade så jag har en del bilder på suddiga flygande insekter och en blomma helt i fokus.
/Birgitta

den 21 juli 2009 10:44