tisdag 1 september 2015

När smålommen dragit söderutEn kvällstur och en morgontur blev det till mossen i helgen. Morgonen var magisk. Helt stilla och tyst med bara en annan fotograf som försvann utåt med sin hund. Tyst var det också för att smålommen nu flugit söderut. Ovanligt tidigt i år. Det var också väldigt lite vatten i gölarna, kanske spelar det roll för flytten? Jag såg bara några krickor, änder och småfåglar men även de har tystnat betydligt nu.
Månen var nästan full och lyste när jag kom ut. Lite moln och nästan vindstilla med lite dimma. Dimman tilltog sedan när solen gick upp och jag fick min efterlängtade stund i guldljuset och gulddimman. Helt magiskt! Det kan jag leva länge på. Att jag sedan fick flera bilder med mig hem som kan bli bra gjorde inte upplevelsen sämre.

Gulddimma, Knuthöjdsmossen, Hällefors 31 aug 2015

3 kommentarer:

Kristina Eriksson sa...

Man kan bli religiös för mindre....

you-wee because sa...

A photograph full of atmophere!
Regards from Germany, Uwe.

Anonym sa...

Underbar bild. Magisk och vacker. Hade faktiskt fundering på att åka tillbaka till just Knuthöjdsmossen till helgen men kollar nog efter någon annan plats då jag förstod att fågellivet minskat liksom vattnet. Åker gärna dit igen men kanske ska sikta in mig på våren. Ha det gott :)