fredag 12 augusti 2011

Färgkorrelerat


Vaknade tidigt i går morse och kunder inte somna om. Det är en fördel att bara ha 150 m till sländedammen så jag gick ner dit med kameran. Orkade inte så länge och av någon anledning har de flesta sländorna försvunnit. Hittade bara två trötta flicksländor med droppar på men de fick vara fotomodeller ett tag.
Har någon av er andra märkt att sländorna försvunnit extra tidigt i år? Jag har ju inte varit där nu på över en vecka så i så fall har jag väl också missat den stora parningsdansen. Den var en upplevelse förra året.

Åsa 11 aug 2011

7 kommentarer:

Kristina Eriksson sa...

Den ser ruggig ut men får lite sol på vingarna idag. Fin sländebild!

Fjällripan sa...

Fin bild! Otroligt vackra färger på sländan, jag har knappt sett några alls...och när jag har sett dem så flyger de alltid iväg...;)

Cecilia Bergman sa...

Ja, "mina" sländor försvann också helt innan jag hann fotografera dem :0(

Birgitta sa...

Ja, det verkar som om sländorna nästan försvunnit. Ser dock några flygande i solen idag så jag får väl leta i kväll igen.
/Birgitta

james sa...

Härlig sländebild. Var ute en sväng i dag i mina sländemarker och där var fullkomligt tomt. Förra årets stora parningsdans ägde rum runt 20:de aug.
Verkar tyvärr som om sländesäsongen är över för i år.
/James

EvaLarSod sa...

Vilken vacker bild!

Birgitta sa...

Gick nyss ner till dammen i solskenet. Fick ge mig hem efter kameran för visst är de där, i mängder! Parande sig. Lägger nog ut en bild till i eftermiddag när jag tömt minneskoertet.
/Birgitta