lördag 2 april 2011

Big five - LeopardOftast är det leoparden som man inte får se av de Big five. De hålls i träden på dagarna och är svåra att upptäcka. Vi såg ändå tre stycken. En vuxen på ett ställe och på ett annat en vuxen och en unge. Alla i träd. Dessutom hade en av honorna släpat upp en gnukalv som byte i trädet och ungen åt på det.
Chaufförerna är makalösa på att upptäcka djuren. Även sedan han stannat och förklarat vart vi skulle titta så tog det ett tag innan vi hittade dem i korvträdet! Inte lätt att fånga dem på bild heller där de ligger och sover på ganska långt avstånd. Ser ni den?
Annars känner jag mig just så där nu. Trött och slö. Förkylningen är inte över ännu trots att det gått två veckor. Det gick ju inte att sköta om förkylningen på safarituren så något annat var väl inte att vänta. Vädret idag här på västkusten har varit dåligt med dimma och regn så det var helt ok att ta det lugnt. Måste bli frisk till nästa helg då jag ska på ny fotoutflykt! Till dess får jag väl frossa i mina semesterbilder. Har inte hunnit igenom alla ännu...

Serengeti, Tanzania 21 mars 2011

3 kommentarer:

Hilda R.B sa...

Du har fått mange flotte bilder fra turen. Stilig når den er bak stammen. Skynd deg å bli frisk. Ha en god innedag.

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Måste finnas många härliga bilder att titta igenom,verkar ha varit en fantastisk resa.

Anonym sa...

Där ligger den väl dold i grenverket. Måste vara en härlig känsla att kunna sortera bland den sortens bilder efter en resa. Ser fram mot fler av samma sort.
/James