fredag 12 november 2010

Höst-lila


Sent i går kväll körde jag upp till Bergslagen. Det blir ganska många mil ensam i mörkret. Som tur var kom jag helskinnad fram men lika väl kunde det slutat annnorlunda. Nästan framme fick jag ett otäckt möte med två fjolårskalvar som plötsligt hoppade över snövallen från diket på höger sida upp på den hala vägen. Visst vill jag gärna träffa älg men att ha dem 1 meter från bilen samtidigt som jag väjde kraftigt var ingen rolig upplevelse. Det var allt tur att jag hade dubbdäck. Nu kom vi alla tre i gott skick från det mötet. Jag körde skakad vidare och de vände in i skogen igen.
Det regnade mycket idag så det gjorde inte så mycket att jag inte kom ut. Däremot insåg jag att jag aldrig tänkt på förut att björkarna är så lila även på hösten. Att de blir lila just innan bladen slår ut på våren har jag tänkt på men inte att de även har en lila period på hösten. Så mycket man kan lära sig genom att bara titta på naturen. I morgon ska det bli sol så då får jag försöka ta en tidig morgontur med kameran.

3 kommentarer:

Niklas sa...

Du får ta det försiktigt där ute på vägarna. Men det kan vara värt lite risker när bilderna blir såhär. Tycker att bilden blev riktigt fin. Härlig "dimma" över träden och den lilla speglingen i förgrunden. Det ser ut som ett riktigt ruskväder, men bilden blev riktigt bra!

/Niklas

Birgitta sa...

Ja, det var otäckt. Kändes lite hemskt när jag körde förbi just där idag på väg hem.
Kul att du gillade bilden!
/Birgitta

Tomas Eriksson sa...

Vacker bild detta.

Mvh,

Tomas Eriksson