tisdag 9 juni 2015

Ibland är upplevelserna ännu mer fantastiskaTillbringade den tidiga morgonen ute på Knuthöjdsmossen. Vädret var idealiskt, 5 grader, vindstilla, dimma och soluppgång. Som vanligt slås jag av att antalet smålom är betydligt färre än för några år sedan. Åtminstone där spången ligger och alla vistas.
När solen går upp hittar jag en göl där jag inte ser någon smålom men solen speglar sig så fantastiskt i vattnet och strilar ner genom dimman. Komponerar min bild och hinner tänka att det skulle varit fint med en lom mitt i. Vad händer? Just det, en lom kommer simmande rakt in i bilden! Det är ju sådant som bara inte händer. Helt otroligt! Sedan poserar den en lång stund genom att simma in och ut mellan solstrimmorna. Därefter dyker den och kommer vid ett tillfälle alldeles nära mig.
Vilken morgon! En av bilderna jag fick är denna men just den där lommen simmade in visar jag inte ännu. Den vill jag suga lite mer på. För mig visar den nog mer stämning än för dem som inte var med där ute i morse.

Smålom i morgonljus, Knuthöjdsmossen 9 juni 2015


1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart!

Ha en fin dag!

Steffe