fredag 19 september 2014

Båstnäs bilkyrkogårdNu kom jag äntligen till vägens ände. Länge har jag velat åka till Båstnäs bilskrot men det har inte funnits tillfälle innan. I går fick jag chansen. Långt inne i de värmländska skogarna ligger den. Man undrar verkligen om det är världens ände när grusvägen ringlar sig allt längre in och mobiltäckningen försvinner. Vid en skylt som säger: Här slutar allmän väg är man äntligen där.
Hela området är så osannolikt med hundratals skrotbilar mer eller mindre dolda i växtligheten. Ett eldorado att vandra runt bland. Vädret var inte det allra bästa. Låter kanske konstigt för solen sken och det var varmt och skönt men samtidigt gav det väldigt skarpa kontraster i skuggorna av grenar och löv. Oavsett så var det en upplevelse att ensam (nåja en och annan tysk turist hade hittat dit också) vandra fram på stigarna och upptäcka nya bilar. Kommer säkert tillbaka någon mer gång.

Båstnäs 18 sept 2014

3 kommentarer:

Hans-Ove sa...

Vackert som fotoobjekt, men helt fel ur miljösynpunkt.

Birgitta sa...

Håller helt med dig! Nu ligger de redan där så skadan är redan skedd och som du skriver, det är en fantastisk fotoplats där man kan se hur naturen tar över.

Peter sa...

Ååå,dit vill jag också åka.Jag tycker det är något speciellt med gamla skrotbilar.

:-)