lördag 3 augusti 2013

AkvarellmålningDen här ledighetens sista morgon på mossen blev en helt annan upplevelse än i går. Visserligen var det vindstilla, dimma och soluppgång men själva stillheten ville inte infinna sig. Den gör liksom inte det när man möts av 9 bilar på parkeringen och ett huvud med tillhörande stativ etc i varenda buske och i varje försök till bild. Camouflagekläder, gömslen av olika typ och ingen respekt alls för att även andra vill ha bilder utan människor med sig hem gör det inte alls bättre. Som jag längtar till stillheten i höst igen!
Trots allt gnäll ska jag erkänna att jag fick bilder och att jag är tacksam för att lommarna inte är mina huvudmotiv utan jag vände mig åt andra håll för att fånga naturen i stället. I dimma påminner mig alltid bilderna om akvareller eftersom det naturligt inte blir knivskarpa bilder. Det är nyttigt för en "skarpbildfreak" som jag att testa på emellanåt.

Gäss på Knuthöjdsmossen 3 aug 2013

8 kommentarer:

Hans-Ove sa...

Det är alltid tråkigt när fler har valt samma område för sin fotografering. Så upplever jag det ofta. Det är svårt att besöka Söderåsen, Kullen, Hovs Hallar och andra populära områden här i Skåne utan att möta andra med samma avsikter. Om man då är en enstöring som jag blir det svårt. Du lyckades i alla fall få till en fin bild utan fotografer.

Birgitta sa...

Att flera fotografer väljer samma område är ju naturligt.
Det jag tycker är tråkigt är när man som här inte respekterar det faktum att man inte ska kliva runt i naturen hur som helst. Trots allt visar de nya skyltarna från Länsstyrelsen att man inte ska lämna spången under april-augusti eftersom fåglarna fortfarande har ungar. Om alla respekterade det så skulle vi andra slippa fotografer i vår bilder.

james sa...

Jag blir alltid lika imponerad av dina "mossbilder".
/James

Klas sa...

Där jag bor är det en rätt sällsynt ynnest att fotografera fågel utan andra tvåbentas sällskap. Så annorlundaa när det gäller hjort i arla morgon; tror inte jag någonsin stött på andra fotografer då. I alla fall smart gjort att improvisera fram andra motiv och det blev verkligen ingen bild att skämmas för!
/ Deerhunter

Ann sa...

Kan bara säga fantastiskt VACKERT..!! / Ann

Anonym sa...

Kanonbild! bra jobbat. janne w

Sven Magnusson sa...

Fantastiskt fin känsla i bilden, Birgitta. Smått surrealistisk med dimman som tar bort bakgrunden och låter de knotiga mossträden bli relief.

Erik Koffmar sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har, massor av fina bilder. Jag fastnade verkligen för den här bilden från Knuthöjdsmossen. Mycket vackert!

/Erik