lördag 31 oktober 2015

Morgon i motljus



Nu är utställningen på Natur 2015 i Vårgårda i gång. Deltagarna i Naturfotolyftet hänger ut några bilder var. Även Gert och jag delar på en skärm så jag har med tre bilder. Denna är en av dem och nu visas den för första gången.

Knuthöjdsmossen okt 2015

fredag 30 oktober 2015

Mot Vårgårda



I dag bär det av till Vårgårda och Natur 2015. Det ska bli roligt att träffa en massa naturfotografer igen. Ser så fram emot det!
Förutom utställning, bildföredrag och gemyt så kommer vi att presentera Naturfotolyftet 2016 i Gerts resemonter. Hoppas på många deltagare nästa år för det är en så inspirerande kurs för oss alla!
Bilden är från Tiveden där vi också kommer att ha en workshop i maj.

torsdag 29 oktober 2015

Lekfullt i bokskogen



Tog ledigt en stund i dag och körde ut till Gäddevik. Nu är höstfärgerna riktigt mäktiga men samtidigt börjar löven falla. Björkarna är på sina ställen helt kala och bokarna har alla färger från grönt till brunt. Fint med hela färgpaletten på en gång!
Solen strilade emellanåt ner mellan grenarna och gav en extra dimension åt alla färger och mörka stammar. Det riktigt inbjöd till att leka lite med kameran.

onsdag 28 oktober 2015

En helt annan bild



På Facebook har håg sedan några dagar svarat på en utmaning om att lägga ut en bild om dagen i 7 dagar.
Dagens bild är inte av det vanligaste slaget. Togs vid ett besök på en lunchrestaurang i Budapest och tilltalar mig mycket. Man måste inte alltid visa allt för att få tankar om en bild.

tisdag 27 oktober 2015

Helgen som gick



Utflykten till bokskogen i Öströö var härlig. Fina färger och klar luft. Hösten är fantastisk men passerar alldeles för snabbt. Det är färgerna jag tänker på alltså. Annars brukar jag säga att höst och vinter här på västkusten innebär att det börjar regna och blåsa i oktober och slutar i april. I år verkar den synen på hösten i alla fall inte stämma hitintills och det är jag glad för!
Annars är jag nu klar med mina tavlor inför utställningen i Vårgårda. Det blir inte så många bilder men lite av ett tema som binder ihop dem i alla fall. Ser fram emot att träffa en massa fotografer på festivalen och lyssna på intressanta föredrag!

måndag 26 oktober 2015

Rekat i Tiveden



I början av månaden var jag en eftermiddag i Tiveden för att reka inför en kommande kurs i maj. Mer info om den och andra kurser finns på min hemsida www.birgittasbilder.se
Tiveden är en fantastisk skog som påminner mycket om mina hemmatrakter i Hällefors. Där finns sagoskog med troll och mörka tjärnar. Det ska bli spännande att få ta dit deltagare på en kurs med lite kreativt förtecken!

söndag 25 oktober 2015

Första pris



Det är inte ofta jag skickar in bilder till tävlingar (förutom månadens bild i fotoklubben). Nu skickade jag i alla fall in den här bilden från Brösarps backar till Biofoto Sveriges tävling "Vår och sommar" och jag vann första pris!
Helt otroligt och så glad jag känner mig! Ibland har man tur som James brukar säga.

Höst på mossen



Inte bara löv får höstfärger. Även gräset kan bli så där höstligt med härliga färger. Dessutom gillar jag formerna på grästuvorna i den här bilden.

Knuthöjdsmossen okt 2015

lördag 24 oktober 2015

Bokskog vid Öströö



Utflykt med Biofoto väst till Öströö fårfrarm och bokskogen runt där. Nu har färgerna kommit även i bokskogen. Fortfarande är det mycket grönt men visst känns det att hösten är här.
Skön  promenad i trevligt sällskap och lagom mulet väder utan regn. Vad mer kan man begära?

Bokskog med idegran och vinjetteringar, 24 okt 2015

fredag 23 oktober 2015

Höstpalett



Nu blåser det rejält här och löven singlar till marken. Hoppas att några sitter kvar i morgon när Biofoto ska på utflykt. Solen lyser i dag men sedan ska vi nog få tillbaka molnen igen så någon sol får vi nog inte i morgon. Bara inte regnet kommer, det fick vi nog av i går,

torsdag 22 oktober 2015

Skäralid i morgontimmen



Söndagens morgonutflykt till Skäralid


onsdag 21 oktober 2015

En till



Det får bli en till bild från helgen som gick på Söderåsen. Ännu ha jag inte haft tid att gå igenom alla bilder från de senaste veckornas (kanske månadernas) utflykter. Får bli lite höstjobb nu när mörkret och vädret inte ger möjligheter till foto på kvällar och helger på samma sätt som under sommaren.

tisdag 20 oktober 2015

Grönskande gula bokskogen



Det gröna i bokskogen på Söderåsen tog över uppe vid Kopparhatten. Lite gult hittade vi sedan på väg ner i ravinen. Jag gillar blandningen av gult och grönt. Det ger en extra dimension åt bilden.

måndag 19 oktober 2015

En härlig helg



Nu har vi just avslutat den sista kurshelgen vid Söderåsen med Naturfotolyftet 2015. Det har varit en fantastiskt rolig kurs att få vara med om. Eftersom vi träffats flera gånger så har hela gänget lärt känna varandra väldigt väl. Dessutom har vi alla säkert utvecklats mycket på olika sätt. Bilderna som visades under helgen tyder på en stor fotografisk utveckling.
Nu ser vi fram emot Vårgårda och inte minst att få se allas bilder på utställningen. Spännade!
Sedan vill alla ha en återträff i vår. Det, inte minst, är ju ett gott betyg för kursen!

söndag 18 oktober 2015

Söderåsen i den blå dimman



Gårdagen kom med rejäl dimma över bokskogen i Söderåsen. Det var trolskt att vandra omkring och fotografera. Dimma är ju ett av mina favoritväder för bilder. Allt var blått innan solen skulle gå upp. Vi såg inte solen men ljuset ändrade ändå karaktär och det blå försvann. Samtidigt vandrade vi hela tiden runt i den gröna färgen. Konstigt känsla oh annorlunda ljus.

lördag 17 oktober 2015

Solnedgång över Buavatten



Eftersom jag är fullt upptagen med fotokursen i dag och inte hinner leta efter mina egna bilder får det blir en arkivbild från förra helgens kurs i Åkulla. Solnedgång över havet i Bua. Den går inte av för hackor inte!

fredag 16 oktober 2015

Sista helgen med Naturfotolyftet 2015



Det är alltid sorgligt när något roligt närmar sig sitt slut. Så känns det nu när vi ger oss i väg för att träffa gänget från Naturfotolyftet för sista gången. Det har varit ett mycket roligt år med många härliga träffar. Dessutom är det helt fantastiskt att få se hur alla utvecklas i sitt fotograferande under ett år.
Nu återstår bara den här helgen och sedan kommer utställningen i Vårgårda. Det blir en upplevelse att få visa upp vad deltagarna åstadkommit. Fantastiska bilder!
Men som sagt, först "sista helgen med gänget"! Det kommer säkert att bli lika roligt och givande som alltid med dessa härliga människor!

torsdag 15 oktober 2015

onsdag 14 oktober 2015

Sumpafallen



En av utflykterna i helgen gick till Sumpafallen. Där var det ovanligt lite vatten men många motiv.

tisdag 13 oktober 2015

Tallskog



Det är något visst med raka tallstammar och dimma.

Hällefors okt 2016

måndag 12 oktober 2015

Tre berömda strån



Under Höst i Halland i Åkulla blev det som vanligt så att vissa motiv var mer fotograferade än andra. Detta var ett av de mest omtyckta. De tre stråna blev mycket berömda efter att vi sett otaliga varianter av dem vid bildvisningen. Kul att olika fotografer ser motiv så olika!

söndag 11 oktober 2015

Härlig helg i Halland



Sista dagen på vår workshop Höst i Halland. Vi har haft en mycket rolig och kreativ helg med härliga deltagare. Tack alla för att ni gjorde helgen så lyckad!
En av våra utflykter gick till Valasjön med fina speglingar i vattnet.

lördag 10 oktober 2015

Ön som skymtas därute



Jag älskar dimma...i bilder!

Knuthöjdsmossen 3 okt 2015

fredag 9 oktober 2015

Nu startar Höst i Halland



Visst är hösten på gång nu i Halland. Temperaturen sjunker framför allt under nätterna. Någon frost har vi inte haft här ute vid havet ännu.
Något som definitivt startar i dag är vår fotokurs "Höst i Halland". Vi körde den för första gången förra hösten och den var mycket uppskattad. Då regnade det en hel del. Eller som Gert brukar säga: "Det är hög luftfuktighet." I år verkar vi få uppehåll och kanske lite sol också. Kan alltså bli fina soluppgångar. Annars är alla väder bra väder när man är ute i naturen. Viktigast är ändå att få träffa alla deltagare och tillbringa en helg tillsammans med fotograferande och bildprat.
Förra helgen var det en färgsprakande natur som jag njöt av i Bergslagen. Hösten har kommit längre där och jag fick till och med skrapa rutan en morgon när jag gav mig ut till mossen.

Hällefors 6 okt 2015

(137023 / 142122)

torsdag 8 oktober 2015

Pollenspegling



När jag nu är ute på mossen försöker jag få till bilder som jag inte "tagit förut". Det är inte så lätt men det gäller att utnyttja ljuset, molnen, färgerna osv. Dvs allt som ändrar sig och ser annorlunda ut mellan gångerna jag är där ute.
Detta är en speglingsbild som mer blev en variant på gammalt tema. Ljuset är lite annorlunda och pollen i vattnet bidrog till en annan bild än förra gången.

Knuthöjdsmossen 3 okt 2015

onsdag 7 oktober 2015

Naturfotolyftet 2016

Nu har vi fått klart programmet för Naturfotolyftet 2016. Det blir säkert lika fantastiskt och uppskattat  som på årets kurs. Sedan januari har alla deltagare haft roligt, utvecklats tillsammans och nu ska vi avsluta det hela med utställning. Ett år går så fort när man har det trevligt tillsammans!
Vi har också en ny hemsida  www.naturfotolyftet.com
Intresserad? Gå in och läs om våra fina kursorter och spännande program!

Tre träd och några till



Knuthöjdsmossen 3 okt 2015

tisdag 6 oktober 2015

Morgonljus




Jag hann med ett besök till ut till mossen. Det blev en helt fantastisk morgon med dimma, vindstilla och fin soluppgång. Ett riktig "gulddimme-besök"!
Ser att jag nog fått en hel del användbara bilder med mig hem men får sätta mig ner senare i lugn och ro och gå igenom dom. Kanske finns det till och med några som kan platsa på utställningen i Vårgårda på Natur 2015 i slutet av månaden. Gert och jag ska dela på en skärm där och våra deltagare från Naturfotolyftet 2015 ska visa vad de åstadkommit under året. Det ska bli så spännande!

Kunthöjdsmossen 6 okt 2015

måndag 5 oktober 2015

Kreativt i dimman



Tog en sväng ut på mossen i morse igen. Nu var jag helt ensam. Det var vindstilla, dimman fanns där och himlen var utan ett moln. Fram tills solen skulle gå upp alltså. Då låg det plötsligt ett moln rakt framför solen så jag fick vänta ett tag och det blev inte riktigt den gulddimma jag såg fram emot. Men lite av den varan fick jag ändå.
Detta blev en helt annorlunda bild mot vad jag brukar få med mig hem. Dimman blev lite kreativ tycker jag.

Knuthöjdsmossen 5 okt 2015

söndag 4 oktober 2015

Tiveden



På väg up till Hällefors stannade jag till i Tiveden. Tror inte att jag någonsin varit där men det var en positiv bekantskap. Visserligen gick jag bara i två minde områden men det fanns hur mycket som helst att upptäcka och fotografera. Det var som i en saga. Tiden flög i väg! Jag kommer säkert tillbaka igen.
Bilden är ingen HDR utan jag har jobbat i LR med skuggor, högdagrar, kontrast osv. Inga lager alltså.

Tiveden 2 okt 2015

lördag 3 oktober 2015

Äntligen tillbaka



Äntligen en morgon på mossen igen! Dimman fanns där men solen bröt inte igenom innan jag var på väg hem vid 9-tiden. Då kom det fantastiska ljuset en kort stund även om jag inte skulle kalla det gulddimma. Visst stannade jag en stund till!
Ensam där ute var jag inte. Det var ovanligt många, för att vara så här i oktober, som kommit dit för att fotografera. Till och med några jag träffat på bloggar och Facebook men aldrig förut i verkligheten. Kul att ses!
Jag har bara gjort en mycket snabb genomgång av minneskortet. Det ser ut som om det kommer att komma fler bilder här framöver.

Knuthöjdsmossen, Hällefors 3 okt 2015

fredag 2 oktober 2015

Abstrakt och kreativt



Lite av varje i en och samma bild från skogen.

torsdag 1 oktober 2015

Pärlor



Det finns fördelar med fuktiga morgnar också.