torsdag 31 juli 2014

Framtid



En av övningarna under fotoveckan har varit att visa hur man i bilder ser sig själv i naturen. Tre bilder: dåtid, nutid och framtid. De allra flesta hade ljusa framtidsbilder, så även jag. Så här såg min ut.

Mullsjö fiskdammar 29 Juli 2014

onsdag 30 juli 2014

Krokodilen i dammen



Hittade en krokodil i går kväll. Fast han är nog inte så farlig som han ser ut.

Mullsjö fiskdammar, 29 Juli 2014

tisdag 29 juli 2014

Hästvariation



Hästar har aldrig varit min starka sida. Vare sig i form av ridning eller som fotomotiv. Det är svårt att variera sig i hästbilder tycker jag.
På kurasen i dag var vi i Tunarp och bland annat en hage med hästar. Dimman fanns där men soluppgången ville sig inte riktigt. Flera andra motiv fångade mer mitt intresse men några hästbilder fick det bli också även om de bilderna inte gav mig inspiration till att lösa dagens fotouppgift på kursen. Det blev helt andra bilder än det här hästförsöket.

Tunarp 29 Juli 2014

måndag 28 juli 2014

Mycket berg det sista



Många bilder med berg och stenar har det blivit det sista. Här är en till.

söndag 27 juli 2014

Nu bär det av



Äntligen har veckan för årets fotokurs i Mullsjö kommit. Jag hopps att det blir lika stimulerande som tidigare år. Ser så fram emot att träffa alla fotokompisar. Samtidigt ska det bli kul att träffa alla de nya som ska vara med.

lördag 26 juli 2014

Strandsol och åskregn



Förmiddag på stranden med 30 grader, sol, 26 grader i vattnet. Eftermiddag med häftig åska och störtregn. Kan i alla fall inte klaga på avsaknaden av omväxlande väder i dag.

Bua 16 Juli 2014

fredag 25 juli 2014

Berget



Hittar fortfarande bilder från våra fotoutflykter med kursen förra veckan.

torsdag 24 juli 2014

Stenhögar



Stentorn, skugga och liten hög.

Bua 15 Juli 2014

onsdag 23 juli 2014

Pölarna och stenen



Ännu en bild från kvällsutflykten till Näsbokrok. Jag har ännu inte hunnit se igenom veckans alla bilder och ändå så fotograferade jag inte alls mycket.
Snarast är avsaknaden av tid vid datorn ett uttryck för att jag äntligen kommit igång med att städa i garderoberna men hinner ändå med en längre tur ner till havet varje dag. Vilken sommar vi har! Nu börjar temperaturen i havet att närma sig 25 grader och solen strålar. Den korta regnskur vi fick i går kväll var underbar och sänkte temperaturen i luften inför natten. Dessutom slapp vi vattna en dag i alla fall. Utsikterna för de närmaste två dagarna är likadan med ca 30 grader i skuggan. Nej, jag ska inte klaga på värmen. Snart nog är det höst igen och vi längtar tillbaka till denna härliga sommar.

Näsbokrok 17 Juli 2014

tisdag 22 juli 2014

Räkkväll på klipporna



Sista kvällen på fotokursen på Löftadalens folkhögskola hade vi räkkväll på klipporna. Även om det såg lite hotande ut med molnen när vi kom dit så fick vi en fantastisk kväll. Fint fotoljus och trevligt sällskap. Vilken avslutningskväll!

Näsbokrok 17 Juli 2014

måndag 21 juli 2014

Fem år är en lång tid



I dag fyller den här bloggen 5 år. Det betyder fem år med minst en bild om dagen. Knappt jag tror det själv men så är det.
Emellanåt har det varit lite motigt, det kan jag erkänna. När arkivet inte riktigt räckt till och jag inte haft tid till fotografering. Fast den mesta tiden har det varit bara roligt och en stimulans till att komma ut med kameran i naturen.
Flera favoritplatser har jag fått men ingen slår Knuthöjdsmossen varifrån jag visar en av mina absoluta favoritbilder dagen till ära.
Tack alla ni som besöker bloggen och emellanåt lämnar kommentarer. Utan er hade det inte blivit något jubileum i dag!
Hur det blir i framtiden? Ja, som jag sagt vid varje födelsedag. Jag lovar inget men en och annan bild blir det också framöver!

söndag 20 juli 2014

Åka snålskjuts



Först såg det ut som om myran ville åka snålskjuts. Strax efter kände jag hur det brände som av nässlor på armarna. Jag hade lagt mig i ett myrbo och det är inte roligt när armarna svullnar upp av alla bett. Men några helt ok bilder blev det. Vad gör man inte för att få fotografera.

Tjolöholm 16 Juli 2014

lördag 19 juli 2014

Kvällsljus i Bua



Det var ett magiskt kvällsljus i Bua när vi var där på utflykt. Nu när jag börjar titta igenom mina bilder så hittar jag en hel del användbara. Det här ljuset gillar jag skarpt. Med lite justering i LR ger det en känsla av HDR-bilder  även om det inte alls är det. Mystiskt!

Bua 16 Juli 2014

fredag 18 juli 2014

Överspolad



En av kvällarna var vi med kursdeltagarna i Bua. Vatten och vågor var motiven och efteråt fick vi alla se de fantastiska bilder som skapades av deltagarna framför allt i den blå timmen med långa slutartider. Här har jag gjort ett eget försök med dubbelexponering.

Bua 16 Juli 2014

torsdag 17 juli 2014

Molngubben



Tidig morgon i Äskhult med fotokursen i går. Kul att se allas entusiasm. Vid bildvisningen senare på dagen ser man att alla redan gått framåt i sitt bildskapande.
Att få vara fotolärare tillsammans med sådana elever är verkligen en förmån!

Äskhult 16 Juli 2014

onsdag 16 juli 2014

Sälen i skogen



Hittade en säl i går morse i Gäddevik. Eller är det ett kattdjur?

Gäddevik 15 Juli 2014

tisdag 15 juli 2014

Solen på stammen



I morse var det emellanåt ett väldigt fint solljus i Gäddevik dit vi åkte med kursen. Har inte hunnit titta på mina bilder fullt ut men en av dem kommer här. Kanske inte helt lätt att ta till sig men annorlunda. Får se senare vad som döljer sig mer på minneskortet.

Gäddevik 25 Juli 2014

måndag 14 juli 2014

Lärarkarriären går vidare...



Så fick jag vara med i år också! Som extralärare till Gert Olsson på fortsättningskursen i naturfoto på Löftadalens folkhögskola. Start idag nu på eftermiddagen. Det ska bli så kul med en hel vecka med många intressanta, fotointresserade människor! Några har jag träffat innan och några är nya.
Tillbringade några minuter på stranden i morse för att få illustrationsmaterial till en uppgift. Undrar om denna bild kan vara något för det. Vi får väl se…

Åsa 14 Juli 2014

söndag 13 juli 2014

Rosa moln



Att sväva på rosa moln har man ju hört som uttryck. Är det så här de molnen ser ut? Med hjärtan i till och med om man ser noga efter.

Åsa 12 Juli 2014

lördag 12 juli 2014

Hunehals borg



I det härliga vädret gjorde vi en utflykt till medeltidsdagen på Hunehals borg i Hanhals, Kungsbacka. Där har man under sommaren gjort utgrävningar och nu ska den gamla borgen bli ett utflyktsmål. Dagen var trevlig med medeltidsmarknad, uppvisningar och ett teaterspel om hertiginnan Ingeborg som spelat en stor roll i slottets historia i början på 1300-talet. Kul att se lite historia i teaterform ute i solen och på sin rätta plats.
Den unga Ingeborg fanns också med men jag vet inte vad skådespelerskan hette.

fredag 11 juli 2014

Avverkning i dammen



I år behöver vi nog inte ha rensning av kaveldunen på schemat på arbetsdagen vid dammen. Det klarar Ira av alldeles utmärkt på egen hand. Favoritsysselsättning kan man nog kalla det. Fast nu har vi fått algblomning i dammen så det får nog anstå ett tag med hennes hjälp.

torsdag 10 juli 2014

Ljuskulan



…och en droppe till...

onsdag 9 juli 2014

Lilla droppen



Äntligen fick jag möjlighet att ta årets första dopp i havet. Det var inte så varmt ännu (19 grader) men i kom jag. Så skönt i dagens 30-gradiga värme. Får nog bli en stund på stranden i morgon också.
Degens bild är ännu en från gårdagskvällens makrolek. Jag gillar superkorta skärpedjup.

tisdag 8 juli 2014

Kvällslek



Ett tag har jag haft en maskrosboll i fönstret utan att få tid att använda den. Nu började den ramla i sär så det fick bli lite maskroskvällsmakrolek. Kul innan solen dök ned bakom grannens tak. I natt ska det bli årets första tropiska natt med mycket värme. Får nog sätta upp fläkten på högvarv hela natten. Hoppas bara att inte åskan kommer tillbaka.

Åsa 8 Juli 2014

måndag 7 juli 2014

Riktigt aprilväder



Ja, fast i juli då. Förmiddagen var vacker med rejäl värme och sol. Sedan slog det om vid lunch och regnet forsade ner men fortfarande ganska varmt. Ska visst fortsätta likadant i morgon.
Tröstar mig med en av bilderna från härom dagen. Lite mer kreativ testning med kameraskakning.

söndag 6 juli 2014

Delfinen



Var helt säker på att jag hittat en delfin men den låg så stilla i vattenbrynet. Såg sedan att den aldrig kommer att röra på sig men kul var den.

Åsa 3 Juli 2014

lördag 5 juli 2014

Kreativ lek



Testar lite olika varianter av "kameraskak". Olika tider, olika riktningar. Ger helt olika bilder.

Björkdungen, Näsbokrok 4 Juli 2014

fredag 4 juli 2014

På hundpromenad



En långpromenad med Ira. När jag ville fotografera blommor så undrade hon vad jag gjorde och ville absolut gå fram för att nosa på det hon såg att jag "nosade" på. Inte alltid vi hade samma uppfattning om vad som skulle vara med i bild och inte. Svart päls gör sig inte så bra mitt i blombilderna. Så, det fick bli mer promenad än fotograferande trots allt.

Näsbokrok, Åsa 4 Juli 2014
(118000)

torsdag 3 juli 2014

Nästan bara regn i dag



Solen leker kurra-gömma med oss varje dag nu. Hitintills har det varit mest sol men i dag kom solen bara fram en mycket kort stund. Dessutom blåser det rejält så det fick bli en "plocka-i-ordning dag" igen. Snart är nog mitt arbetsrum klart.

Lokatt Nordens ark mars 2014

onsdag 2 juli 2014

Ibland ser man inte skogen för alla träd



Så känns det just nu när jag försöker möblera om och rensa ur skåpen med helt fyllda rum. Det blir lite som att spela ett spel jag hade som liten. En ruta med 15 lösa brickor i och de skulle skjutas så man fick en hel bild. Jag var inte så bra på det och jag måste försöka tänka nu som man skulle göra då för att få allt på plats. Det hela ska vara klart om någon vecka när grovköket ska göras om efter varmvattensberedarhaveriet med vattenskada. Tidspress är väl bra men jag hade hellre gjort det utan den extra stressen. Skulle mycket hellre vilja ge mig ut med kameran men den möjligheten kommer nog snart igen.

tisdag 1 juli 2014

Framtidsspaning



Nu kan jag htta trädgårdstomtarna igen. Det är lika kul varje år att träffa dem. Senare i sommar när de ger sig av igen lämnar de bara sina mörka ytterrockar kvar som bevis för att de faktiskt var här i år också.

Åsa 1 Juli 2014