lördag 31 mars 2012

Sipporna ute i backarna stå



Nu blommar både blå-och vitsipporna för fullt. Det spelar ingen roll hur många bilder jag har av dem för de lockar mig ändå. Gårdagens utflykt gav några till och kanske blir det fler. Säsongen är inte över helt ännu.

Tjolöholm 30 mars 2012

fredag 30 mars 2012

Sol och längtan



Visst drar det i avtryckarfingret när solen lyser. Det blev en kort lunchtur med kameran i alla fall. Har inte laddat över bilderna ännu. Finns kanske hopp om snart tillfrisknande från inspirationslösheten. Får väl ta "rehabiliteringen" i småportioner.

Knuthöjdsmossen mars 2012

torsdag 29 mars 2012

Tappat sugen



Just nu är jag inne i en period med lite låg inspirationsnivå för fotograferandet. Hoppas det snart bättrar sig igen! Jag behöver mina stunder i naturen så jag får nog ta mig ut i helgen i alla fall.

onsdag 28 mars 2012

Snart



Det dröjer inte så länge nu innan ljuset igen silar ner genom bokskogens lövverk. Fast det finns viss charm även i vinterns bokskog.

tisdag 27 mars 2012

Det sista av det gamla



Det gamla kan vara det vackraste just innan det förgås.

Åsa 25 mars 2012

måndag 26 mars 2012

Lite i alla fall



Det blev inte mycket fotograferat i helgen. Jag var så trött att jag mest sov. Ibland behöver man det.

Åsa 25 mars 2012

söndag 25 mars 2012

Inbjudan till sommaren



Vilken sommardag! Som motvikt till gårdagens våta dimma så känns det skönt med värme och sol. Det blev till och med en timmes solande på balkongen. Inte illa för att vara i mars!

Åsa 25 mars 2012

lördag 24 mars 2012

Motvikter



En av mina bilder från förra veckans fototur i båthamnen. När det blåser rejält behövs motvikter för att hålla allt på plats.

Svinholmen, Kungsbacka 17 mars 2012

fredag 23 mars 2012

Morgonstund har guld...



Senaste besöket på mossen blev gyllengult i soluppgången. Då var det ingen dimma men jag hoppas att sommaren bjuder på tidiga morgnar med både dimma och guldljus igen.

Knuthöjdsmossen 3 mars 2012

torsdag 22 mars 2012

Ut över havet



I helgens dimma.

onsdag 21 mars 2012

Vårsälg



I trädgården har vi en sälg som jag fick i födelsedagspresent för ett antal år sedan. Nu har de vita kissarna kommit och de var särskilt dekorativa med vattendroppar på.

Åsa 18 mars 2012

tisdag 20 mars 2012

Fågelskådning



Nu både hör och ser jag fåglarna men inte hinner jag fotografera dem inte. Då är det tur att en och annan håller sig stilla...

Knuthöjdsmossen 3 mars 2012

måndag 19 mars 2012

Regn i går



Det skulle bli en långpromenad i går mellan skurarna men mellanrummet blev aldrig så där långt så vi hann. Tog bilen till Gårda brygga bara för att få komma ut. Kort promenad och lite foto blev det i alla fall.
Sedan installerade jag uppgraderingen av LR och testade den lite. Det är en klar kvalitetsskillnad så jag rekommenderar en uppgradering (tydligen extrapris bara mars månad ut).

Gårda brygga, Åsa 18 mars 2012

söndag 18 mars 2012

Det blev några bilder



Visst tog jag mig efter mycket om och men ut i går. Dimmigt, regnigt och så frös jag rejält så det blev en snabbrunda i Svinholmens båthamn. Fascinerande vad man kan få till på kort tid om man har press på sig och bra motiv runt sig. Nu återstår bara att se om någon av de tre bilder jag skickat in faller juryn i smaken. Här kommer i alla fall ytterligare en bild som är väldigt lik en av de jag skickade in.

Kungsbackaån, Svinholmen, Kungsbacka 17 mars 2012

lördag 17 mars 2012

Ingen lust...



...att gå utanför dörren i dag. Fast jag måste ju, det är min fotodag. Får se varthän jag tar mig i dimman och duggregnet som känns som om det till och med tar sig innanför kläderna. Konstigt, men jag längtar efter is, snö och kyla med alla de motiv som fanns då. Aldrig blir man nöjd.

Knuthöjdsmossen 3 mars 2012

fredag 16 mars 2012

Förvånad eller sur?



Inte bara människor kan visa känslor.
Själv är jag ganska glad just nu. Jag fick med en bild till för årsboken! Den finns här. Nu har jag fått med bilder från tre av mina fyra fotodagar. Kul, för jag hinner inte skriva upp mig på så många dagar. I morgon är det i alla fall dags igen så då måste jag ju ut med kameran. Det är skönt att ha något att skylla på i bland för att ta mig ut i naturen!

Åkulla bokskog 12 febr 2012

torsdag 15 mars 2012

Fågeltorn



Det går fort med våren nu. I början av februari var jag ute vid fågeltornet vid Tjolöholm. Inte mycket fågelsång hördes till skillnad från i dag då fåglarna drillar över allt. Nu är det vår!

Tjolöholm 5 febr 2012

onsdag 14 mars 2012

Vattenljus



Vatten och ljus det är glädje.

(78005)

tisdag 13 mars 2012

Musselljus



Ytterligare en bild från makrosöndagen i motljus.

Åsa 26 febr 2012

måndag 12 mars 2012

Sol över isen



Nu när havsisen är borta på västkusten är det kul att se att det ändå blev några bilder av den i år.

Åsa 19 febr 2012

söndag 11 mars 2012

Motljus



Den här helgen blev det inte mycket fotograferat. Visserligen hade jag min fotodag för årsboken i går men det fick bli en snabbtur till centrala Kungsbacka för lite gatufoto av all ombyggnad på torget.
Däremot blev det teater i Göteborg. Det är inte så ofta jag kommer dit så jag njöt av föreställningen.

Mossen i motljus 3 mars 2012

lördag 10 mars 2012

Morgonfönster



Mer ljus från förra lördagens morgon på mossen

Knuthöjdsmossen, Hällefors 3 mars 2012

fredag 9 mars 2012

Den södra delen



Förra helgens fotoutflykter runt Hällefors innefattade också en del av Knuthöjdsmossen som jag inte besökt på flera år, den södra. När jag var liten var vi här och plockade hjortron men det jag minns är att det var mycket svårt att hoppa på tuvorna med mina korta ben. Om jag inte minns fel så trampade jag bredvid en tuva och fick gå med våta stövlar.
Nu var det inga problem med vatten, hela mossen var frusen så det gick att gå långt ut på den. Lite annorlunda natur jämfört med den del som är mer tillrättalagd för turisterna och där jag oftast befinner mig. Men spännande var det att återse den här delen också.

Södra Knuthöjdsmossen, Hällefors 4 mars 2012

torsdag 8 mars 2012

Luftfickor



Is och luft blir en härlig kombination!

onsdag 7 mars 2012

Isformer



Lite mer av isformationerna.

Åsa febr 2012

tisdag 6 mars 2012

Marsmorgon



Varje årstid på mossen har sin charm.

Knuthöjdsmossen 3 mars 2012

måndag 5 mars 2012

Infruset



Från förra helgens söndagsmorgon i trädgården bland frusna musselskal.

Åsa 26 febr 2012

söndag 4 mars 2012

Änglar, finns dom?



Lördagskväll.

Hällefors 3 mars 2012

lördag 3 mars 2012

Mossen sjunger



En härlig, tyst, ensam morgon i soluppgången på mossen. Plötsligt hör jag hur det dånar runt mig. Som om någon sjunger med basröst och flyttar sig i olika vädersträck. Det tog en stund innan jag förstod att det var isen på jölarna som lät. Precis som isen på sjön gör. Det är första gången jag hör det på mossen.
Annars har fåglarna återvänt även hit. Det sjöng både här och där i träd och buskar. Större fåglar hördes på avstånd. Så gärna jag skulle vilja kunna skilja på lätena men det är fortfarande som främmande språk.
Vad gäller bilderna så blir det allt svårare att komma hem med annorlunda bilder än tidigare gånger jag varit där ute. Visst skiljer sig varje besök åt med väder, ljus, snömängd men det är ändå en utmaning att variera sig från gång till gång. Det har ju blivit så många besök vid det här laget. Fast jag blir aldrig "färdig" med min mosse, tack och lov.

Knuthöjdsmossen, Hällefors 3 mars 2012

fredag 2 mars 2012

Badstegen klarade sig



Havsisen gick upp i helgen som gick. Det vill säga den kom och gick som vanligt så här års. Morgonis och eftermiddagsfritt vatten. Fast den där tjocka isen som vi kunde gå på veckan innan var borta.
Badstegen har klarat sig relativt bra den sista tiden. Fast som badstege fungerade den väl inte när isen låg som tjockast.

Åsa 4 febr 2012

torsdag 1 mars 2012

Längtar tillbaka



Snart hoppas jag komma tillbaka till "min" mosse. Det var länge sedan nu och abstinensen är svår. Undrar hur det ser ut där nu?

Knuthöjdsmossen, Hällefors, nyårsafton 2011