onsdag 31 mars 2010

Vårflod


Nu går det fort med våren. Trots det kan man fortfarande hitta både snö och is även här nere på Västkusten.
Jag gillar ju vatten i alla dess former, tex is och forsande vatten.

tisdag 30 mars 2010

Dimma


Det var mycket dimma på Öland i lördags eftermiddag. Emellanåt var sikten i stort sett obefintlig.

måndag 29 mars 2010

Ölandstranor


Nu har tranorna inte bara kommit till Hornborgasjön utan även till Öland. Hittade dessa där i förrgår. Typisk Ölandsbild.

söndag 28 mars 2010

Mer havsörn


Nu när jag vet att det är havsörnar känns det extra roligt att lägga ut en bild till på hela paret jag såg.

Havsörn?


Vi har tillbringat helgen på Öland. Hela gårdagen var jag ute i naturen med kameran. För första gången fick jag en chans att fotografera det jag tror är havsörnar. Stannade egentligen till för att ta bilder av en väderkvarn och fick se två "gamar" i en trädtopp. Har aldrig sett så stora fåglar i Sverige och använde kameran snabbt innan jag började fundera på vad det var för fåglar. Visst är det havsörn? Magnifika var de i alla fall. Synd att jag inte har något längre teleobjektiv. 300mm räcker liksom inte riktigt till i ett sådant läge.

lördag 27 mars 2010

Vinterspaning



Kontraster i frosten från januari. Och så en fågel igen...

fredag 26 mars 2010

Höstminnen


Mitt i alla vårkänslor kan jag fortfarande längta tillbaka till höstens färger. Sista nyponens röda färg i de frusna, gröna löven var allt bra fina.

torsdag 25 mars 2010

Bojen



Ena dagen is ända ut till öarna och nästa dag issörja. Ibland skiftar det snabbt.
Bilden är tagen på västkusten i december 2009.

onsdag 24 mars 2010

Snötrassel



I helgen fick Bergslagen mer snö. Undrar hur länge vintern kommer att vara? Det verkar ju vara en chans att det blir en påsk med snön kvar.

Bilden är från tidigare i år i Bergslagen.

tisdag 23 mars 2010

Iskant


Ännu en bild som kunde varit tagen idag men kommer från december. Den här vintern har jag lärt mig uppskatta is, snö osv mycket mer än tidigare. Att se naturen genom kameran ger en ny dimension. Att t.ex. is kan se ut på så många olika sätt! Jag njuter av min upptäckarglädje även om den mest kan utövas på helgerna just nu.

måndag 22 mars 2010

Fast förankrad? (del7)


I förrgår hittade jag denna förtöjning (?) i hamnen. Man kan ju undra hur den håller i stormarna men försöka duger väl.

Porslinsblomman gråter


Vi har i drygt 25 år haft en porslinsblomma på väggen. Ibland får den droppar i blommorna men inte varje gång den blommar. Min mor har alltid sagt att våra krukväxter är misskötta och bara blommar som ett sista rop på hjälp. Kanske därför den bara får droppar ibland? Men, den har i så fall ropat på hjälp i 25 år så det funkar ju ändå. Det är bara de härdigaste som överlever här hemma.

söndag 21 mars 2010

Flygfyr (Fyrbilder del 6)


Vaknade tidigt i morse och såg att solen var på väg upp och hamnen full av svanar. Inget av det var kvar när jag väl kom ner, trots att jag skyndade mig. Inga svanar och bara grå dimma. Fick ju ändå använda kameran när jag nu tagit mig ner så tidigt. Det blev ju lite fåglar i alla fall.

lördag 20 mars 2010

Strandad


Idag var sonen och jag på Skånes Naturfotofestival i Hässleholm. Det var en riktig vitamininjektion. Många bra bilder och intressanta föredrag. Den absolut bästa var den sista, Kai Jensen talade om och visade bilder från Grönland. Det gav mersmak!
dessutom fick man visa upp egna bilder för en bildbyrå. Spännande och det fanns visst en del som var intressant! Vi får se.

Dagens bild får bli en liten inspiration från denna sista programpunkt. Isen strandade vid vår strand för någon vecka sedan.
(Igår slog räknaren om till 12 000 besök. Wow!)

fredag 19 mars 2010

Kikar upp


Nu är havet fritt så svanarna kan börja beta på botten igen. Men, fortfarande finns det snö kvar.

Bilden från Bua för 5 dagar sedan.

torsdag 18 mars 2010

Underifrån (Fyrbilder del 5)


Nästa bild i serien med bilder av fyren. Ytterligare en annorlunda vinkel.

onsdag 17 mars 2010

Snöig skogsväg


Nu när snön är på väg bort frossar jag lite i vinterbilder. Detta är en skogsväg från Bergslagen i nyårshelgen. Innan destora snömängderna kom.

tisdag 16 mars 2010

Landningsbana


Ännu mer fågelträning med kameran i helgen. En trutunge går in för landning medan en vuxen fågel taxar bort från landningsbanan.

måndag 15 mars 2010

Fågelfyr (Fyrbilder del 4)


Ytterligare en fågel Den här gången fångad i december.

Varför inte fågelfötter?


Min egna, privata fågelfotokurs går vidare. Jag tar bilder på allt som ser ut som fåglar. När jag hittade en ormvråk (det är det väl?) i går så blev jag alldeles till mig. Tyvärr valde den att aldrig flyga mot mig utan bara bort. Eftersom jag inte då kunde få med ögonen så fick jag nöja mig med fötterna. Det är väl inget fel på det? Banbrytare inom fotografikonsten heter det väl? Fram för fågelfötter! ;-)

söndag 14 mars 2010

Frostsvepning


I morse kom det lite snö till. Inte så att vi måste skotta men visst ger det snötäcket ett lite fräschare utseende.

Kölddimma och frost är vackert. Den här bilden är från min oförglömliga, frostiga upplevelse i Vadstena i början av januari.

lördag 13 mars 2010

Startbana


Att det där med fåglar ska vara så svårt. Min egen, ensamma fotokurs i ämnet går vidare. Nu när havet återigen är öppet finns det i alla fall fler fåglar att träna på igen.

Floddans


Under förra helgens utflykt gjorde jag bilder vid en stenbro. Jag gillar sådana. Det var ganska lugnt och blev fina spegelbilder av omgivningen i vattnet. Här är ett exempel.

fredag 12 mars 2010

Profiler


När snön och isen smälter kan man hitta mängder av figurer och isprofiler. Att jag gillar isen som sådan gör ju inte saken sämre.

Den här bilden är några dagar gammal.

torsdag 11 mars 2010

Ensam i kvällssol


Nu när snön är på väg att försvinna är det kul att se på snöbilderna igen. När snön var vit, luftig och vacker.

Bilden från nyårshelgen i Bergslagen.

onsdag 10 mars 2010

Hjälp på havet (Fyrbilder del 3)


Fyren från andra hållet.

tisdag 9 mars 2010

Dödens tårar




Bilderna på den döda fågeln i förrgår innefattade också en del bilder med vattendroppar. Fick associationer till tårar på fjädrarna.

måndag 8 mars 2010

Guldfrost


I morse var frosten där igen. Tillsammans med riktigt mycket dimma. Men, som vanligt på vardagarna ingen möjlighet till utflykt med kameran så det får bli en arkivbild.

Den här bilden kom till i frosten vid nyår i Bergslagen.

söndag 7 mars 2010

Dödens färger




Vilken vårdag! Sol, dagsmeja och +4 grader. Dagens motion blev att klättra på slänterna vid en stenbro, åla i snön (med våta byxben som resultat) och klättra inne i ett fruset vattenfall. Allt med kameran i handen förståss.


Ålandet gjorde jag med makrot runt en död fågel i snön. Färgerna var fina och några vattendroppar på fjädrarna blev också spännande motiv. De senare får ni se en annan dag.

lördag 6 mars 2010

Flytt-sträck och Flyt-sträck




När isen gav sig i viken flöt den ut till havs som isflak. Det påminde mig om fåglarnas flygformationer.

fredag 5 mars 2010

Längtar ut


Vi är tydligen flera som längtar ut i naturen. Ska visst bli fint väder i helgen...

torsdag 4 mars 2010

Vintereftermiddag (Fyrbilder del 2)


För någon vecka sedan. Fyr, snö och eftermiddagshimmel. Bara det.

onsdag 3 mars 2010

Öppna landskap


Det är ett alldeles speciellt ljus nu under de soliga dagarna. Får en association till Skagen-målarnas ljus i sina tavlor. Det är klart och rent på något sätt.

Bilden tagen idag ut över havet under lunchpromenaden. Som ni ser så har grannområdets brygga överlevt vintern (hitintills).

Spegling


Här i väst kommer nu våren med stormsteg. Snön ligger visserligen kvar men har sjunkit ihop betydligt. Idag började också isen ge sig inne i hamnen. Kul att se vattenytan igen.
Bilden tagen idag i hamnen.

tisdag 2 mars 2010

Kulen trut


Idag gick isen upp på havet. Hamnen är dock fortfarnde isbelagd. Senast vi såg isfritt vatten i hamnarna här var i december. Då hittade jag den här truten en riktigt råkall dag med lite regn och dimma.

måndag 1 mars 2010

Fyrbilder del 1


"Vår" fyr förekommer på många av mina bilder från de senaste månaderna. En del har jag redan visat men det får bli en liten serie med några till. Idag kommer första bilden som är från januari 2010.