fredag 30 september 2016

Mer från Käringsjön



Nu när höstvindarna och regnet verkar ta över mer och mer så är det kul att återvända till bilderna från Käringsjön och Rogen. Här kommer en från första kvällen där. Vacker höst var det allt!

torsdag 29 september 2016

Hinder över bäcken



Ibland fäller stormen träden. Bara att ta sig över.

onsdag 28 september 2016

Höst



Nu är verkligen hösten här! Regn och blåst.

tisdag 27 september 2016

måndag 26 september 2016

Fjällnära skog



Detta är mycket Rogen för mig. Skog med härliga färger under hösten. Blir nog något mer besök de närmaste åren.

söndag 25 september 2016

Abstrakt



Jobbat hela dagen så det känns inte så kreativt just nu. Tar en gammal bild ur arkivet i dag.
Ska sätta mig i solen och de ljumma vindarna på altanen en stund. Känns nästan varmare nu än under största delen av sommaren. I slutet av september!

lördag 24 september 2016

Stenar och STENAR



I Rogen kunde vi välja på två sorters underlag att vandra på, stigar och icke-stigar. Stigar med stenar och stigar med STENAR. Dessutom icke-stigar med diverse underlag (och emellanåt lite mer lättgången natur i form av ris, mossa etc.) Intressant natur oavsett!
Bilden är från det jag kallade skrävel, dvs stigar och icke-stigar med STENAR i massor.
Tur jag hade mitt stativ som vandringsstav när det behövdes.

fredag 23 september 2016

På vägen norrut



Under förra veckans resa norrut så stannade vi på några ställen. Som här vid en liten sjö där vi hittade fina motiv.

torsdag 22 september 2016

I all enkelhet



Inte bara fjällnära björkar fastnade på minneskortet i Rogen. Även lite enklare detaljer fick jag med mig hem.

onsdag 21 september 2016

En gropig väg





En del vägskyltar stämmer bättre in på verkligheten än andra. Dessa två står på vägen till Käringsjön. Mycket talande!

tisdag 20 september 2016

Rött, gult och grått



Rogen är för mig en färgpalett med rött, gult och grått i en skön blandning. Mest syns det i mina landskapsbilder men finns även i den mer "nära" bilderna.

måndag 19 september 2016

Härlig helg i Härjedalen



Helgens workshop gick till Rogen i Härjedalen där vi bodde i stugorna i Käringsjön. Vädret var helt ok ur fotosynpunkt. En fin solnedgång och en fin soluppgång fick vi. Dessutom njöt jag av den fina dimman två av morgnarna. Att himlen var grå en del av tiden gav möjligheter att träna på kompositioner utan att släppa in för stor del av himmel i bilderna.
Alla deltagare har gått workshop hos oss tidigare så det blev snabbt en mycket sammansvetsad grupp som verkade trivas bra ihop. Dessutom fick vi se många fina bilder på bilddiskussionerna.
Även om jag var trött i kroppen när vi åkte hem i går så var jag väldigt vederkvickt i själen. Det är en träning av både kropp och sinne att få komma ut en hel helg i fjällen och "nörda ner sig" i foto.
Tack alla för en fantastisk helg!

söndag 18 september 2016

Lite Italien också



Lägger in en bild från Toscana mitt i alla höstbilder

lördag 17 september 2016

Höstdimma



Det är något konstigt med den här bilden. Ibland när jag tittar till på den så får jag en känsla av att vattnet i framkant rör på sig. Lite magiskt på något sätt.

fredag 16 september 2016

torsdag 15 september 2016

En annan bild av höst


Skäralid, Skåne

onsdag 14 september 2016

Hösten



Höst är för mig starka färger och klar luft. Som här i Söderåsen för nästan exakt ett år sedan

tisdag 13 september 2016

På väg mot hösten



I morgon ger vi oss iväg på första etappen mot Rogen och, förhoppningsvis, höstfärgerna. Det ska bli kul att komma upp dit igen. Nu är det nog 8 år sedan jag var där senast. Spännande! Den här gången blir det lite lyxigare med en stuga med el i. Väldig lyx från att endast ha vedeldad kamin, stearinljus  och ficklampor att lysa med som senaste gången! Ska bara packa och planera det sista på maten innan det bär iväg i morgon.

måndag 12 september 2016

Högsommar i september



Ur led är tiden. Suttit på jobbet och svettats en hel del i dag. 24 grader i mitten av september!
Hörde när jag kom hem att det är 18 grader i havet men tyvärr hann jag inte ner innan mörkret kom. Ville inte bada i mörker. Jag måste erkänna att jag absolut inte skulle vilja simma på en brännmanet så jag avstod. I morgon ska det bli ännu varmare så då kanske (om jag kommer hem lite tidigare)...
Väljer i dag ut en svalkande bild från en annan årstid. När vi väl är där igen så kommer jag inte att förstå varför jag klagade på värmen i dag ;-)

söndag 11 september 2016

Inte mycket tid för foto



Nu börjar jag känna igen mig igen. Sol på vardagarna när jag jobbar och regn på helgen om jag har tid att fota. Jag är inne i en period just nu med mycket lite tid för fotograferandet.
På onsdag bär det i alla fall äntligen av norrut. Gert och jag ska ha en workshop i Rogen i Härjedalen över helgen. Ser fram emot att nörda ner mig i fotograferandet igen. Den här gången i en grupp med deltagare vi känner sedan tidigare. Alla mycket vana fotografer så det blir nog chans för mig också att komma hem med en och annan bild på höstfärgerna.
Däremot lär det inte bli frost. Väderleksutsikterna pratar om mellan 12-15 grader och en hel del sol. Ca 7 grader som lägst på natten men det kan ju hinna ändra sig. I och för sig skönt med bra temperaturer men visst är det fint med frost på höstlöv också.

lördag 10 september 2016

Toscana



Eftersom jag ändå verkar ha fastnat i arkivet får det bli en från Toscana också

fredag 9 september 2016

..och ett till...



Ännu mer Tiveden. Bara så där rakt på.

torsdag 8 september 2016

Tiveden


Minne från Tiveden

onsdag 7 september 2016

Bild från besöket som inte blev av



En bild från besöket som inte blev av, dvs helgens besök på mossen. Bilden är givetvis från ett tidigare tillfälle men visst hade det varit kul med ett återbesök. Kanske hade det sett ut så här. Om nu vädret inte varit så vrångt och tröttheten så stor ;-)
Just siluett-bilder är något jag alltid gillat. Lite färg gör det hela ännu mer spännande tycker jag.

tisdag 6 september 2016

Droppar i ett nät



En droppstudie till från söndagsmorgonen.

måndag 5 september 2016

I dropparnas värld



För första gången på länge var jag i Hällefors en hel helg utan att gå ut på mossen. Vädret var inte helt optimalt och jag var väldigt trött. Behövde nog sova ut. Nästa besök får komma lite senare i höst.
I stället förlorade jag mig i går innan vi vände hemåt en stund i morgondaggen. Motljus, droppar och macro har ju alltid fascinerat mig.

söndag 4 september 2016

Tillbaka till mossen



När jag tittar på mina bilder från i år så ser jag att de flesta kommer från besök på Knuthöjdsmossen. Visst har det blivit många fina besök i år.
Den här bilden använde jag vid en föreläsning om bildkritik i Gysinge. Det fanns olika åsikter om den men jag gillar den precis som den är.

lördag 3 september 2016

Nu är nog sommaren över



Höstkänslan har tagit över. Luften är klar och kylig även om solen lyser. Jag tycker det känns väldigt tydligt att vi går mot höst och vinter nu.
I går var vi på en svamputflykt med A-M och fick nästan en hel kasse med kantareller. Vilken lycka! Åtminstone tills man sitter där med rensningen som tog hela kvällen. När det är klart känns det så skönt. Nästan som om vi gjort ett viktigt tillägg till vinterns matförråd. Samma känsla som jag kan få när jag kokar sylt och gelé av sommarens bär. Det måste nog vara något djupt nedärvt.

Stugan på ön 2016-09-02

fredag 2 september 2016

Gysingefors med dimma



Dimman på vår första Gysingemorgon var så härlig.

torsdag 1 september 2016

Sumpafallen



En bild från en tidigare kurs, i våras i Halland. Även där mycket vatten.