fredag 31 maj 2013

Droppar i makroland



Fast, regndroppar i makrolandskapet är väl för all del kul också?

torsdag 30 maj 2013

Morgonstillhet



Kunde man kanske önska sig sol och dimma?

Knuthöjdsmossen, Hällefors 2010

onsdag 29 maj 2013

Väderönskan



Undrar vad det blir för väder nästa gång jag åker till mossen?


tisdag 28 maj 2013

En annan sorts ring



Den här ringen är annorlunda än gårdagen..

Södra Öland 27 april 2013

måndag 27 maj 2013

Ringprydd



Från ett av mina närgångna möten med nötkreatur. Denna är skånsk och från 2010.

söndag 26 maj 2013

Stilla dagar



En vecka med förkylning men känner mig bättre nu. Orkade ändå inte ut med kameran i går även om vädret var toppen för fotografering. Det blev en stund framför datorn med lite bilder från 2010 i stället. Man upptäcker en del när man bara slötittar igenom gamla bilder.

lördag 25 maj 2013

Examen



Allt det skira i naturen nu, löv, gräs, syrenblommor och så vidare, påminner mig så mycket om skolavslutningar när jag var liten. Just det där när det doftar grönt och solen leker bland växtligheten. Det är härligt när synintryck och dofter kan skapa en sådan känsla av glädje, frihet och framtidstro. Just som första dagen på sommarlovet.

fredag 24 maj 2013

Snart i form



Hoppas att vår lilla motorbåt snart är i form igen för en tur ut till knubbsälarna. Det var några andra av höjdpunkterna under det gångna året att få åka ut till skären.

Åsa aug 2012

torsdag 23 maj 2013

Hoppar runt



Hoppar runt bland mina bilder i arkivet. Känner att det är dags att gå tillbaka till det senaste årets bilder och titta på dem igen. Troligen kommer jag att hitta nya favoriter.
En stor händelse var resan till Cuba. Många bilder och ännu fler minnen blev det. Som här under rundturen i mellandelen av Cuba. Den här bilden är en av mina favoriter från resan. Kan nog komma att hamna på en vägg snart.

Cuba mars 2013

onsdag 22 maj 2013

Grinden mot dimman



En grind är både en ingång till något eller ett sätt att stänga något ute.

Grind vid Långe Jan, Öland april 2013

tisdag 21 maj 2013

Harsprånget







Jag har fått några frågor om haren som simmade på Öland. Man undrar om den är fejkad men det är den inte. Vi var flera som både såg och fotograferade den så händelsen och bilderna är alldeles äkta.
Väljer att nu visa er tre bilder från tillfället även om inte alla bildernas skärpa blev perfekt. Här kommer hela historien så att säga. Harsprånget, simturen och uppkomsten på land igen. Ovanligt och roligt var det att få se det . Hela historien finns i blogginlägget den 30 april.

måndag 20 maj 2013

Ljusets magik



I går växlade ljuset ute så mycket och så snabbt att jag inte hann få till bilderna jag tänkt mig. Fick tänka om men det brukar ju befrämja kreativiteten.
När jag tänkte vidare på det där med ljus så inser jag att när jag tycker att motiven är få och ljuset svårt i solen på vintern så tänker jag inte alltid på att ljuset i sig är något alldeles speciellt när solen står så lågt. Det är precis som om jag blir så mätt på det att jag ofta inte ser hela skönheten runt omkring mig. Fast just den här dagen då bilden togs då var jag medveten om just ljuset tillsammans med det mörka vattnet och den ljusa isen. Det kan bli en bra kombination om inspirationen också infinner sig.

Åsa april 2013

söndag 19 maj 2013

En stor sak!



Nu närmar det sig!

I dag kommer troligen antalet besök på den här bloggen att passera 100 000!
Det kan tyckas futtigt om man ser till de större bloggarna där det besöksantalet passeras på någon eller några dagar men för mig är det jättestort även om det tagit drygt 3,5 år. Med tanke på att jag gjort minst ett inlägg om dagen vilket ger 1620 inlägg med minst en bild i varje så känner jag mig allt ganska stolt. Flera gånger har det känts motigt men så har tävlingsinstinkten tagit över och så har jag fortsatt igen utan uppehåll. Det som är det absolut bästa med det är att jag på det här sättet tvingat mig ut i naturen med kameran i alla väder...och, när jag väl kommit ut,  njutit av det!

Fast till syvene och sist är det ändå alla ni besökare som gjort den stora bragden med de 100 000 besöken genom att komma hit och dessutom återkomma! Utan er hade det bara varit ett personligt bildarkiv för mig själv att titta igenom. Nu har jag ju märkt att det betyder en hel del för många av er också. Ett stort TACK till er alla för era insatser med besök och kommentarer! Det har betytt så oerhört mycket för mig. Vi ger väl inte upp nu va?

Åsa maj 2013


lördag 18 maj 2013

På toppen



En droppe på toppen. Kan dock inte lova att det är sista sippan för i år :-)

fredag 17 maj 2013

Grinden mot äventyret



Om att längta ut i naturen

Södra Öland april 2013

torsdag 16 maj 2013

Dramatiskt landskap



Härligt ljus på Ölands södra udde i april 2013

onsdag 15 maj 2013

Längtan



Längtar tillbaka till värmen och solen på Cuba. Skulle kanske börja titta i resebroschyrer igen?

Cienfuegos, Cuba mars 2013

tisdag 14 maj 2013

måndag 13 maj 2013

Dropplek



Det blev inte så mycket fotograferat i helgen. Vädret var så ombytligt och emellanåt blåste det rejält. En liten stund på gräsmattan med den första maskrosbollen i solsken blev det i alla fall.  Det ger den välbehövliga kicken. Visst kan man bli beroende av fotograferande?

Åsa 11 maj 2013

söndag 12 maj 2013

En historisk känsla



Kväll på Öländskt gravfält

lördag 11 maj 2013

Ny bekantskap



På Öland träffade jag för första gången Våradonis. Det var en trevlig men svårfotograferad bekantskap.

fredag 10 maj 2013

Tillbaka till dimman



Ölandshelgen bjöd på fantastisk dimma och jag kan sitta länge och se på de bilderna. Dimma är fantastiskt ur fotograferingssynpunkt!

torsdag 9 maj 2013

onsdag 8 maj 2013

Även de gule



Även gulsipporna blommade på Öland förra helgen. Det var så skönt att kunna frossa i bilder på blommor igen!

tisdag 7 maj 2013

Kan inte sluta med sippor



Måste bjuda på några sippor till innan de känns helt out-of-season.

måndag 6 maj 2013

Morgonmåne



Månen var uppe när jag kom fram till mossen igår.
Några landskapsbilder blev det allt

Knuthöjdsmossen, Hällefors 5 maj 2013

söndag 5 maj 2013

Lommar i slagsmål



Nu är smålommarna på plats på mossen igen och med dem andra naturfotografer. Det kändes nästan konstigt att hitta flera bilar på parkeringen vid 04:30 när jag kom dit. Nåja, bara att vänja sig igen efter vinterns ensamma promenader och hoppas på att nedskräpningen inte blir lika illa i år som förra året. Simmande fimpar, papper och plast  är inte mina favoritmotiv...
Ute på mossen var det full fart på lommarna. De försvarar sina revir och kurtiserar varandra. Tyvärr i dag på ganska långt håll. Visst är det konstigt att jag alltid fastnar vid lommarna även om det är landskapet jag har intentionen att fotografera? Det blev lite av varje i morse i alla fall.

Knuthöjdsmossen, Hällefors 5 maj 2013

lördag 4 maj 2013

Som en kontrast



Till skillnad från de varma färgerna i gårdagens inlägg. Här kommer en isblå vinterbild som bara är 3 veckor gammal. Nu går det fort med våren!

Åsa 14 april 2013

fredag 3 maj 2013

...sedan brakade det loss



Plötsligt brann hela himmelen i en otrolig färgkaskad. Tror aldrig jag upplevt något liknande. Det lät dessutom häftigt när 10 förvånade fotografer kom loss med avtryckarfingret på kamerorna.

torsdag 2 maj 2013

Blå timmen



Fredagskvällen på Öland verkade bli en molnig kväll utan solnedgång. Först kom i alla fall den blå färgen fram i bilderna redan innan den riktiga solnedgångsstunden...

onsdag 1 maj 2013

Snöat in på sippor




Blåsippor är helt fantastiska även om de är svåra att variera. I år har jag försökt leka lite men samtidigt har jag på nytt en hel hög "vanliga" bilder. Här kommer en Ölandsblåsippebild från helgen.